PRAVILA SU JASNA

Troje zastupnika tvrdi da se ne mogu testirati, odbijeno im uključenje videovezom: ‘Love u mutnom‘

Jasna su pravila i molim sve da ih se drže, kazao je predsjednik Sabora ne otkrivajući o kojim se zastupnicima radi

Gordan Jandroković

 Damjan Tadic/Cropix

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković pozvao je zastupnike da se drže jasnih pravila o COVID potvrdama i pravu na uključivanje u rad Sabora videovezom, piše HRT.

Izvijestio je kako je troje zastupnika podnijelo zahtjev da se uključe putem videoveze jer se ne mogu testirati. To nije prihvaćeno, rekao je Jandroković te objasnio da se zastupnici mogu testirati u ambulanti kraj Sabora i da sve traje 20-ak minuta.

- Neki kolege pokušavaju loviti u mutnom. Jasna su pravila i molim sve da ih se drže, kazao je predsjednik Sabora ne otkrivajući o kojim se zastupnicima radi.

Saborsko Predsjedništvo ranije je utvrdilo četiri kategorije zastupnika koji će se moći uključiti videovezom u rad Sabora: zastupnici koji se ne žele cijepiti i nemaju potvrde, oni koji se ne žele testirati na covid-19, zastupnici u izolaciji i oni koji imaju određene bolesti, zbog kojih im dolazak na sjednicu nosi zdravstvene rizike, što će morati posvjedočiti liječničkom potvrdom.

Jandroković je u ime svih zastupnika čestitao imendan svim Nikolama i Nikolinama, pomorcima i djeci, čiji je sv. Nikola zaštitnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2023 01:32