ZBRINJAVANJE

Trojici pripadnika Hrvatske vojske na korištenje dodijeljeni stanovi u Kninu

Ključeve su dodijelili ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj
 Nikša Stipaničev/Cropix

Trojici pripadnika Oružanih snaga RH u ponedjeljak su na korištenje dodijeljeni stanovi u Kninu, koje nakon godinu dana uz povoljne uvjete mogu otkupiti i na taj se način se trajno stambeno zbrinuti, priopćilo je Ministarstvo obrane

Ključeve su dodijelili ministar obrane Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OS RH admiral Robert Hranj, zajedno sa državnim tajnikom Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikolom Mažarom i gradonačelnikom Grada Knina Markom Jelićem.

image
obitelj Jure Matasa
Nikša Stipaničev/Cropix

"Bili smo u mogućnosti pomoći hrvatskim vojnicima i njihovim obiteljima da riješe stambeno pitanje i buduću imovinu. Danas su dobili rješenje i ključeve stanova koje će koristiti idućih godina u najmu uz mogućnost kupnje stanova po povoljnim uvjetima te se na taj način trajno stambeno zbrinuti", poručio je Banožić.

Nakon uručenja rješenja o dodjeli stanova istaknuo je kako je to rezultat dobre međuresorne suradnje Ministarstva obrane sa Središnjim državnim uredom za obnovu i stambeno zbrinjavanje te Gradom Kninom.

Dodao kako je riječ i o demografskoj mjeri, osobito kada se na području Knina trajno nastanjuju obitelji s velikim brojem članova, čega je i ova dodjela primjer.

image
Nikša Stipaničev/Cropix

U okviru projekta, napomenuo je ministar, do sada je stambeno zbrinuto 18 obitelji u Kninu i Vukovaru, a još desetak stanova dodijelit će se pripadnicima HV-a u Kninu, Vukovaru i Petrinji.

Vojnici su se zahvalili i izrazili zadovoljstvo što su izabrani u postupku stambenog zbrinjavanja, kažu u MORH-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 02:31