NA RUČAK ĆE U SABOR

Tromblon najavio novi prosvjed: S 1100 šatora branitelji će kampirati u Zagrebu!

'Kako je moguće da 20 godina nakon Domovinskog rata još uvijek ima branitelja s neriješenim statusom i onih čije su obitelji na rubu gladi', pita se Petar Janjić Tromblon
 Joško Ponoš/CROPIX

VUKOVAR - Udruga ratnika hrvatskog obrambenog rata (URHOR) - na čijem čelu je vukovarski branitelj Petar Janjić Tromblon - pozvala je iz Vukovara „obespravljene hrvatske branitelje“ na prosvjed u Zagrebu 4. travnja .

Tromblon je najavio i način prosvjeda - kampiranjem u šatorima pred Ministarstvom hrvatskih branitelja. Dodao je i da se za dozvolu prosvjeda obratio MUP-a, ali i da već sada ima potvrdu za „najmanje 1.100 podignutih šatora“. Očekuje odaziv 3.000 prosvjednika, s transparentima i stjegovima udruga, postrojbi i gradova.

S konferencije za novinare u utorak u Vukovaru pozvao je da se mirnom prosvjedu pridruže „svi branitelji koji nisu riješili svoj status po osnovi mirovine, invalidnine, stambenog problema s kreditima, bolesne djece, razvojačeni branitelji bez posla i svi oni koji se nalaze pred rubom životnih i egzistencijalnih granica“. Pozvao je branitelje da dođu na, kako je rekao,“relaksiranje i besplatno kampiranje“ na zagrebačkom Trgu burze gdje će im biti osigurano mjesto za podizanje šatora, kao i „besplatno kupanje na plaži kod fontane ispred Hrvatske narodne banke i prehranu u elitnom hotelu koji se zove Hrvatski sabor za 15 kuna po obroku“.

- Želimo pokazati koliko smo sretni , zadovoljni i bezbrižni zbog ove i ovakve vlasti pa se možemo isto tako bezbrižno i relaksirati - poručio je Tromblon dodavši kako je očito da se hrvatska država i njezine institucije, iako su to dužne činiti, ne brinu o hrvatskim braniteljima.

- Kako je moguće da 20 godina nakon Domovinskog rata još uvijek ima branitelja s neriješenim statusom i onih čije su obitelji na rubu gladi - upitao je, najavivši kako prosvjede namjeravaju organizirati i ispred Sabora i drugih institucija koje drže odgovornima za probleme braniteljske populacije.

To je i povod prosvjednog „kampiranja“ kako bi pokazali MOBMS-u da se umjesto rješavanja problema „pokazala neodgovornost, nerad i namjerne diverzije u svim problemima branitelja“. Tromblon je novinarima rekao i kako Udruga ratnika planira u narednih mjesec dana osnovati vlastiti braniteljski fond u koji prelazi prvih 2.000 branitelja, a osnovat će i braniteljsku TV.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 17:17