RATNI VETERAN PROTIV SLOVENIJE

TROMBLON PRIJETI DA ĆE U SAVUDRIJU DOVESTI I ČAMCE S DUNAVA 'Već mi se javilo više od 40 vlasnika brodova, volio bih vidjeti tko će nas kazniti!'

Petar Janjić Tromblon
 Davor Pongračić / HANZA MEDIA

Branitelj Petar Janjić Tromblon Vladi je dao ultimatum od tri dana, da Hrvatska zaštiti svoje more i ribare u Savudrijskoj vali.

Janjić je za N1 otkrio što će se dogoditi ako Vlada ne uspije ostvariti što od nje traži.

- Onda ćemo mi doći sa sto brodica. Ja sam u stanju dovesti 100 čamaca s Dunava, Save i Drave, pa ćemo mi tamo ploviti i volio bih vidjeti tko će nas zaustaviti, tko će nas tamo kazniti. Pa ćemo vidjeti koji će slovenski brod prijeći u hrvatske vode, rekao je Janjić za N1.

Rekao je da ne želi konflikt, nego ubrzavanje stvari te da mu se već javilo više od 40 vlasnika brodova, koji su spremni krenuti za Savudriju.

Podsjetimo, ratni veteran Petar Janjić Tromblon uputio je pismo premijeru Andreju Plenkoviću zbog eskalacije spora sa Slovenijom u Savudrijskoj vali.

Janjićevo pismo objavljeno je u srijedu navečer na više ekstremno desnih portala, a u njemu se premijeru Plenkoviću postavlja ultimatum koji glasi: Imaš 72 sata za riješiti problem sa Slovenijom ili ćemo to napraviti mi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 01:04