PRESICA U SABORU

Troskot: ‘Pod krinkom borbe protiv covida skrivaju se ogromne korupcijske afere‘

Aplikacija Cijepise na netransparentan način dodijeljena je kućnom prijatelju ministra zdravstva Vilija Beroša, kaže član Mosta
Zvonimir Troskot
 Damjan Tadic/CROPIX

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot izjavio je u petak da se pod krinkom borbe protiv covida skrivaju ogromni korupcijski rizici i korupcijske afere, upozorivši na novu aferu s aplikacijom Cijepise.

- Na pomolu je još jedna afera koja se tiče aplikacije Cijepise, koja je dodijeljena na netransparentan način, dodijeljena je kućnom prijatelju ministra zdravstva Vilija Beroša, gdje su se mjesecima krili podaci o tome - rekao je Troskot na konferenciji za novinare Kluba Mosta u Saboru.

- Pod krinkom borbe protiv covida skrivaju se ogromni korupcijski rizici i korupcijske afere - ustvrdio je Troskot podsjetivši da je Most tražio skidanje oznake tajnosti i s nabave medicinske opreme.

- Vidljiv je obrazac da se segmentira javna nabava ispod praga od 200.000 kuna kako bi se izbjegao natječaj - kaže Troskot.

Ističe da je kod Cijepise riječ o važnoj aplikaciji koja je trebala pomoći građanima da se cijepe kako bi ušli u borbu s pandemijom, a umjesto toga ljudi se cijepe preko reda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 00:06