PREPIRKE U MOSTU

Troskot rekao da se HOS-ovce treba procesuirati, Bulj ga ukorio, a onda je uslijedilo kajanje: ‘Oprostite!‘

Bulj je na svom Facebooku napisao kako je njegov prijatelj Troskot dao nedopustivu izjavu o HOS-u
 Damir Krajac/Cropix

Mostovac Miro Bulj prozvao je svog stranačkog kolegu Zvonimira Troskota zbog njegovih izjava tijekom gostovanja na N1 televiziji.

Naime, Troskot je komentirao incident u tijekom obilježavanja vojno-redarstvene akcije Maslenica te HOS-ovce koji su imali natpis 'Za dom spremni' te je kazao da ih treba procesuirati.

- To troje ljudi se kasnije kazneno procesuira jer se zna, po zakonima i Republike Hrvatske i Europske unije, da se za svako obilježje kojim se veličaju totalitarni režimi treba procesuirati. Došli su tamo scenski, napraviti kaos - kazao je Troskot.

Bulj je na svom Facebooku napisao kako je njegov prijatelj Troskot dao neprihvatljivu i nedopustivu izjavu o HOS-u.

- Koliko Vam je poznato moj stav o mojim suborcima iz HOS-a koji su Hrvatsku branili na najtežim ratištima od četnika i velikosrpskog agresora u Hrvatskoj i BiH je sasvim suprotan. Očekujem da se ispriča junacima Domovinskog rata pripadnicima HOS-a i njihovog povezivanje sa totalitarnim režimima i Drugim svjetskim ratom - napisao je Bulj u objavi u kojoj se nalazi i njegova slika sa zastavom HOS-a.

Troskot mu se nakon toga ispričao.

- Pogriješio sam, oprostite!

Dragi ljudi, tek sam sada uvidio koliko je moja izjava bila nedovoljno jasna i koliko je zbog toga štete prouzročila. Jako mi je žao zbog toga i najiskrenije se ispričavam svim HOS-ovcima, svim braniteljima i članovima njihovih obitelji zbog te moje nepromišljene izjave.

Gostovao sam u programu na N1 televiziji i pokušavao ukazati na stalno ponavljanje scenarija u kojem kad god se dogodi nekakva afera i isplivaju ozbiljni problemi kao što je potres i zakašnjela reakcija vlasti, uvijek "iskoče" u prvi plan neke nametnute ideološke teme koje onda u potpunosti zasjene probleme koji su aktualni.

U tom trenutku sam nedovoljno jasnom izjavom svrstao osobe u HOS-ovim obilježjima u one koji namjerno odvlače pažnju i zbog toga im se još jednom najiskrenije ispričavam. U mom srcu je bila samo namjera osuditi sve totalitarne režime, a treba i sada reći da su HOS-ove oznake bile dio službenih postrojbi hrvatske vojske.

Ono što vam također obećajem: kad god pogriješim uvijek ću istupiti javno i ispričati se za svoje pogreške i što je jednako važno - greške neću ponavljati!

Hrvatska je iznad svih nas. A mi ćemo učiniti sve za nju da ju sačuvamo i učinimo pravednijom i ljepšom - napisao je Troskot na Facebooku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. listopad 2021 03:23