MUŽ JE ISTJERAO IZ STANA

Trudnica već puna dva mjeseca spava na kartonima. Ne želi smještaj da joj ne oduzmu dijete

Karlovac, 041010.Pater Marko Logovic, prije nesto vise od godinu dana u Karlovcu je otvorio Kucu Sv. Josipa, kucu za prihvacanje zena koje nisu htjele napraviti abortus, a muzevi ili obitelj su ih se odrekli zbog toga.Kroz kucu je u godinu dana proslo 20-ak zena i trudnica i isto toliko djece.Trenutno su u kuci 4 zene, od kojih su 2 trudne, i 3 djece.Foto: Neja Markicevic / CROPIX
 Neja Markičević / CROPIX

PULA - Igbala Gušani, 37-godišnja Puljanka koja je u visokom stupnju trudnoće, već dva mjeseca nema krov nad glavom, javlja Glas Istre.

Nakon što ju je suprug nakon višegodišnjeg maltretiranja izbacio iz stana, spava u napuštenom poslovnom prostoru na pulskom gradskom stadionu; bez struje, bez vode, na kartonima koje je dovukla da joj budu krevet.

Gladna je, ali ne želi prihvatiti prijedlog pulskog Centra za socijalnu skrb koji joj je ponudio smještaj u Rijeci u materinskom domu.

- Ne želim tamo, uzet će mi dijete, sve sam to već prošla, kaže Gušani.

Kako je ispričala za Glas Istre, svojeg četverogodišnjeg sina i trogodišnju kćer nije vidjela već dvije godine, jer joj ih je Centar oduzeo i smjestio negdje oko Pazina. Kaže da su joj djeca oduzeta jer nije imala uvjete za njihov smještaj budući da ih je suprug često izbacivao iz stana.

- Želim svu svoju djecu, ali mi ih ne daju, kad bi mi dobri ljudi pomogli pa da mogu iznajmiti neku sobicu da se svi smjestimo ili da dobijem neki smještaj, priča očajna Gušani, za Glas Istre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:31