NEVRIJEME

Tuča veličine oraha poharala Daruvar i Brodsko Posavlje

Opuzen, 040809.Olujno nevrijeme, vjetar i kisa pracena sporadicnom tucom pogodili su dolinu Neretve. Najgore je bilo u gradu Opuzenu gdje je tuca razbijala krovove, automobile...Na slici: velicina tuce..Foto: Denis Jerkovic / CROPIX
 Denis Jerkovic / Cropix

Snažno nevrijeme popraćeno tučom veličine oraha oko 18.30 sati poharalo je Daruvar i okolicu. Poplavljeni su podrumi i prometnice, oštećena vozila, a oluja rušila i drveća. Pripadnici daruvarske Javne vatrogasne postrojbe trude se normalizirati promet. Šteta se još procjenjuje, no usjevi su gotovo potpuno uništeni.

Grmljavinsko nevrijeme, praćeno dvadesetminutnom tučom, oko 15,20 sati zahvatilo je i Brodsko Posavlje.

Prema prvim informacijama najviše su stradale općine Bukovlje i Garčin gdje je padao led veličine oraha. Ovaj gradonosni oblak, visine 14,5 km, stigao je s područja Grižića tako da nije mogao pravodobno intervenirati Radarski centar Gorice kojem je ovo rubno područje za učinkovitu intervenciju.

Obranu je preuzeo Radarski centar Gradište kako bi od leda spasio istočni dio Brodske županije. Doznajemo da je na jednoj raketnoj postaji eksplodirala u cijevi protugradna raketa, na sreću ozlijeđenih nije bilo, ali je postaja privremeno izbačena iz uporabe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:19