MINISTARSTVO TURIZMA

TURISTIČKA POTRAŽNJA ZA HRVATSKOM STABILNO RASTE Predsjedanje Vijećem EU je povijesni trenutak za nas, treba ga iskoristiti za dodatnu promociju

Makarska
 Ivo Ravlic / CROPIX

Hrvatsko predsjedanje Vijećem EU u 2020. godini može se iskoristiti za dodatnu promociju naše zemlje, ističu u srijedu iz Ministarstva turizma u priopćenju sa sastanka ministra turizma Garija Cappellija s direktorima stranih predstavništava Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

"Predsjedanje je povijesni trenutak za našu zemlju i njime ćemo ojačati utjecaj i položaj Hrvatske u Europi i u svijetu. Bit će to i posebna prigoda za dodatnom promocijom naše zemlje, a osim toga, od listopada ćemo se predstavljati na svjetskoj izložbi EXPO u Dubaiju, dok će Rijeka biti Europska prijestolnica kulture", naglasio je Cappelli.

Ministar Cappelli i direktor glavnog ureda HTZ-a Kristjan Staničić sastali su se s direktorima stranih predstavništava HTZ-a kako bi na kraju godine prokomentirali učinjeno u 2019. te planovima za 2020. godinu.

Na sastanku je zaključeno kako, unatoč negativnim napisima i izazovima turističke 2019., turistička potražnja za našom zemljom bilježi stabilan trend rasta te je Hrvatska svojom turističkom ponudom konkurentna na globalnom turističkom tržištu.

Istaknuto je i kako je dva mjeseca ranije ostvaren cjelokupni prošlogodišnji turistički promet, prvi put premašivši brojku od 20 milijuna turističkih dolazaka te više od 108 milijuna noćenja s ukupnim rastom od 5 posto u dolascima i 3 posto u noćenjima.

Cappelli je naveo i brojne poteze Vlade kako bi hrvatski turizam ostao konkurentan u tržišnoj utakmici. Pritom je posebno naglasio današnju odluku Vlade o tzv. Cro kartici.

"U mandatu naše Vlade posebno smo stavili naglasak na razvoj odgovornog i održivog turizma, s posebnim naglaskom na ravnomjerni razvoj i razvoj kontinenta. U tom smislu, provest ćemo i Tjedan odmora vrijedan, danas smo na Vladi usvojili odluku o uvođenju mjere za poticanje potrošnje što nas uz smanjenje PDV-a i uređenje cjelokupnog zakonodavnog okvira čini izuzetno zadovoljnima jer smo donijeli najvažnije odluke koje nitko ranije nije imao hrabrosti donijeti", zaključio je Cappelli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 16:43