DOBRA SEZONA

Turizam: Smještajni kapaciteti na Makarskoj rivijeru kvalitetno popunjeni

Ondje se odmara više od 48.000 domaćih i stranih gostiju što je gotovo 70 posto u odnosu na isto vrijeme rekordne 2019.
Makarska rivijera
 Ivo Ravlic/Cropix

Turistička sezona na Makarskoj rivijeri u udarnom srpanjskom dijelu ljeta ponegdje nadilazi očekivanja hotelijera i turističkih radnika, a smještajni kapaciteti su kvalitetno popunjeni.

U ljetovalištima na Makarskoj rivijeri, prema podatcima turističkih ureda, odmor provodi više od 48.000 domaćih i stranih gostiju što je gotovo 70 posto u odnosu na isto vrijeme rekordne 2019.

Po broju turista vodi Makarska gdje boravi 12.800 gostiju, većina hotela u gradu je popunjena i preporuka je prethodna rezervacija smještaja. U Baškoj Vodi gdje se traži 'krevet više', a hoteli su također popunjeni, odmara se 10.200 turista, u Tučepima ih je 6600, a u Podgori 5,5 tisuća.

Općina Gradac ugošćuje 5800 gostiju, izvijestio je direktor Turističkog ureda Davor Andrijašević dodavši da je vrlo zadovoljan sezonom jer restorani, kafići i trgovine rade vrlo dobro, a dobra je i potrošnja gostiju.

U kućama za odmor i apartmanima privatnih kućevlasnika na cijelom Makarskom primorju i dalje ima slobodnih mjesta, dok se prethodna rezervacija smještaja za sada preporučuje za većinu hotelskih kuća na cijelom području Makarske rivijere.

Ovoga vikenda povećan je promet na cestama Makarskoga primorja i u trajektnim pristaništima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. lipanj 2022 00:21