ČEKA SE POČETAK KAMPANJE

Tušek: HDZ je spreman, neovisno kada su izbori

Žarko Tušek
 Goran Mehkek / CROPIX

HDZ-ov saborski zastupnik Žarko Tušek izjavio je u petak kako je HDZ spreman na izbore, neovisno na koji od četiri predviđena datuma će se održati izbori (21. ili 28. lipnja, odnosno 5 ili 12. srpnja.

"Mislim da je HDZ spreman za izbore, ali mislim da bi trebalo otvoriti prostor za jednu normalnu kampanju koja ima nekakvi normalni vremenski okvir", rekao je novinarima Tušek uoči Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a.

Dodao je kako nema informacija o izbornim listama, ali da će se i o njima sigurno raspravljati u narednim danima. "To su sada redovne stvari i aktivnosti", naveo je.

O tome koji bi datum najviše odgovarao HDZ-u, nije precizirao.

"Mislim da smo donijeli neke odluke u kontekstu toga da bi se Sabor raspuštao u ponedjeljak, a datumi izbora su onda znani u okviru ustavnih rokova. Predsjednik Republike ima tu mogućnost da odredi datum izbora, pretpostavljam da će se vjerojatno konzultirati s ostalim političkim strankama pa će se postići zajednički dogovor", izjavio je Tušek.

Na pitanje koliko ruku u HDZ-u očekuju u ponedjeljak u Saboru oko njegova raspuštanja, kazao je kako se jučer održao sastanak parlamentarne većine, te kako su "to te ruke".

Ministar unutarnjih poslova i načelnik Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović, na pitanje hoće li Stožer raditi i za vrijeme izbora, kazao je kako je Stožer ustanovljen zakonom te da on "uvijek postoji u skladu s njime".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 00:34