RODITELJ ŽRTVE TAJKUNOVA SINA:

Tužit ću Žužića: Moj sin Hrvoje nikada neće dobiti posao jer je invalid

Roditelji poginule Ružice i njezina Hrvoja planirali su svadbu i unuke. Sada se susreću samo na groblju
 BILJANA GAURINA/CROPIX

ZAGREB - Marinko i Mirjana stoje nad grobom i šute. Planirali su svadbu i unuke, ali već dugo se susreću samo na groblju u Velikoj Gorici. Tamo na poljani broj 16 pod mramornom pločom ukrašenom proljetnim sadnicama leži Ružica Pavić, Mirjanina kći i Marinkova nesuđena nevjesta. Ponekad im se pridruži i Marinkov sin Hrvoje, danas invalid.I jučer su bili tamo. I dalje su obitelj.

2,15 promila

Ružicu Pavić i Hrvoja Matijaševića pijan je sa 2,15 promila i brzinom od 111 na sat skršio sin tajkuna Hrvoje Žužić. Bilo je to 2007., a nakon kontroverznog suđenja i zatvora on danas izlazi na slobodu. Iz zatvora je na uvjetnu slobodu pušten godinu dana prije isteka kazne. Ružica i Hrvoje bili su sretan par. U nesreći je ona izgubila život, a Hrvoje je ostao invalid. Njihova je budućnost uništena prije nego je doista i počela.

Oženio se u Ogulinu

Marinko dugo šuti dok bira riječi kojima bi komentirao odluku o puštanju Žužića iz zatvora za koju je doznao iz medija, i osjeća se loše. Tlak i šećer mu, kaže, divljaju. Mučno mu je.

- Hrvoje je psihički uništen. Desna ruka i noga su mu nepokretne i tako će nažalost i ostati. Ne mogu mu naći posao, a novca za rehabilitaciju je sve manje. Zato ćemo privatno tužiti Žužiće i tražiti odštetu. Zar da Hrvoje na štakama ide od križanja do križanja i prosi novac? Što da radimo - pita se Marinko.

Hrvoje je nakon dugog žalovanja odselio u Ogulin i nedavno se oženio. Pokušava nastaviti dalje. Obitelj Žužić nikad ih nije nazvala, ispričala im se ili im ponudila pomoć.

- Jesu, jednom su se preko novina ipak ispričali- kaže Ružičina majka Mirjana. Marinko kaže da je to isprika s figom u džepu.

- Ja mu nisam sudila niti sam ga sad oslobodila. Mislila sam da će ta nesreća biti pouka ostalima, ali vidim da se nesreće ne prestaju događati - kaže Mirjana. Jedinu utjehu našla je u Hrvojevoj obitelji. Jedni drugima bili su podrška u najgorim trenucima.

Hrvoje za tri dana slavi rođendan, četvrti otkad je preživio nesreću. Ružica je tada u kolovozu imala jedva 19 godina. Nekad uzorni student ekonomije Hrvoje Žužić, sin vlasnika Soliduma, u pet i pol ujutro velikom je brzinom i pjan BMW-om naletio na Ružičinu Opel Corsu.

Mučna rehabilitacija

- Slijedi mučna rehabilitacija, idemo opet u toplice. Hrvoje se bez štaka ne može pomaknuti - zaključuje Marinko. Mirjana šuti.

- Više ne gledam vijesti. Preteško mi je sve to - kaže na kraju.

Slučaj Žužić: Od nesreće do slobode

kolovoz 2007.

Hrvoje Žužić sa oko 2.15 promila i sa 111 kmh u skupocjenom BMW-u izaziva nesreću u Velikoj Gorici u kojoj pogiba Ružića Pavić (19), a njen dečko Hrvoje Matijašić ostaje invalid. Do tada je 19 puta prijavljen za prometne prekršaje.

prosinac 2007.

Nakon što je otkriveno da se Žužiću sudi na sudu gdje mu je majka sutkinja, suđenje je prebačeno u Karlovac gdje mu je ekspresno dosuđeno pet godina zatvora

11. ožujka 2011.

Vrhovni sud dvaput odbija smanjiti mu kaznu, a lani u prosincu u Lipovici odlučuju kako Žužić godinu dana prije isteka kazne danas smije izaći na uvjetnu slobodu. Odluka je donesena potpuno zakonski.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 09:44