'KERUMARIJE' NA RIVI

'Tvrde da ja nešto radim da zaradim? Pa samo bi budala iša' radit' da ne zaradi'

 Paun Paunović / CROPIX

SPLIT - Oni tvrde da ja nešto radim da zaradim? Pa samo bi budala iša radit da ne zaradi. Oni to ne znaju jer nikad nisu ni radili niti zaposlili nijednog čovika, ni dali socijalno, mirovinsko... I zato ispada ta situacija da se mene proziva za nekih 20.000 kuna, a ja sam donira 100 milijuna kuna, i 20 godina 2-3 tisuće plaća dajem, obrušio se u srijedu splitski gradonačelnik Željko Kerum na opoziciju u Gradskom vijeću Splita koja pak tvrdi da Kerum kao gradonačelnik pokreće samo one projekte u kojima ima i osobnu korist.

Oporbeni vijećnici, njih 12, predali su u srijedu ujutro zahtjev za sazivanjem izvanredne sjednice vijeća na kojoj bi se raspravilo o gradnji na Marjanu, posebno o planiranoj gradnji restorana gradonačelnikove djevojke Fani Horvat u park šumi. Na novinarsko pitanje je li iza projekta Fani Horvat stoji njegov novac, gradonačelnik je uzvratio: Pa naravno. Je li to protuzakonito? Gradonačelnik je ustvrdio kako uopće nije u pitanju gradnja na Marjanu, nego politički obračunu SDP-a i HDZ-a s njim.

- Oni se mene moraju riješiti jer se boje da će narod izabrati još nekoliko Keruma u Hrvatskoj. Ako hoće zaustaviti gradnju, poručio je gradonačelnik, neka grad, država i županija otkupe zemljište.

Podsjetimo, Latebra, tvrtka gradonačelnikove djevojke Fani Horvat, platila je 1,2 milijuna eura za oko 5.500 kvadrata u park šumi, ispod Prve vode.

Gradonačelnik se osvrnuo i na sjednicu saborskog povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa koje bi trebalo raspravljati o njemu.

- Oni nemaju razloga raspravljati na temu sukoba interesa, jer ga nema. Namjena Koteksovog zemljišta u Dujmovači nije se mijenjala iz poslovne u u stambenu, tu će biti prodajni centar od 10 tisuća kvadrata., kazao je gradonačelnik Kerum te dodao i kako je smiješna priča da je Grad Split platio 20 tisuća kuna za geodetsku podlogu potrebnu za Fanin projekt gradnje.

- Grad je platio geodetsku podlogu jer je radio snimak za 55.000 kvadrata Marjana. Svako stablo je snimljeno, rekao je gradonačelnik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:17