NEPRAVOMOĆNA PRESUDA

Tvrtka čiji je gliser pregazio djevojku mora njenoj obitelji platiti veliku odštetu

Vozač glisera nije usporio vožnju iako je ušao u zonu u kojoj su se nalazili kupači, navodi se u nepravomoćnoj presudi

Verena Heinz

 /Cropix

Dok traje suđenje 29-godišnjem vozaču glisera Dinu Dokozi-Nikpalju koji je optužen da je skrivio pomorsku nesreću u kojoj je 24. srpnja 2019. godine u akvatoriju kod Malinske na otoku Krku poginula 20-godišnja austrijska studentica Verena Heinz, kako donosi Telegram, riječki Trgovački sud je prije nekoliko dana nepravomoćno presudio da tvrtka Oto Nautika, koja je vlasnik glisera i za koju je Nikpalj radio, mora obitelji stradale platiti oko 200 tisuća eura.

Ocu nesretne djevojke Dieteru Heinzu nepravomoćno je dosuđeno 660 tisuća kuna, odnosno 87.597,05 eura odštete. Majka stradale djevojke dobit će, 440 tisuća kuna odnosno 53.089,12 eura, ako ova presuda postane pravomoćna, dok će braća i sestra 20-godišnjakinje prema ovoj presudi dobiti po 14.931,32 eura, odnosno 112.500 kuna odštete, kako donosi Telegram.

Vozač glisera nije usporio vožnju iako je ušao u zonu u kojoj su se nalazili kupači, navodi se u nepravomoćnoj presudi. Elisa glisera zahvatila je Verenu koja je zadobila po život opasne ozljede od kojih je par sati kasnije preminula u Kliničkom bolničkom centru u Rijeci.

Verena Heinz, studentica koja se, kao i njen otac Dieter, profesionalno bavila ronjenjem, stradala je u naletu glisera koji vuče turiste s padobranom. Tada 25-godišnji mladić iz Zadra, koji je upravljao plovilom, već neko vrijeme boravi u Njemačkoj. Nesreća se dogodila u kupališnom pojasu, a mladić je, kako se kasnije doznalo, glisirao unutar 300 metara od obale. Verena i njen otac, koji su ronili na dah, bili su uredno označeni ronilačkom bovom promjera 90 centimetara.

Vozaču glisera prijeti i do 15 godina zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:51