POTRAGA ZA KUPCEM

Tvrtka Đuro Đaković na vojnom sajmu u Tirani predstavila borbeno oklopno vozilo "Patria"8x8"

Vozilo se u potpunosti proizvodi u Hrvatskoj

ZAGREB - Tvrtka “Đuro Đaković Specijalna vozila” prvi puta je samostalno na vojnom sajmu u inozemstvu predstavila borbeno oklopno vozilo “Patria”8x8" koje se proizvodi za potrebe Hrvatske vojske. Vozilo koje se u potpunosti proizvodi u Hrvatskoj predstavljeno je na vojnom sajmu u Tirani.

“Đuro Đaković” je na ovaj sajam otišao u potrazi za kupcem svog proizvoda s obzirom da bi izlazak na treća tržišta dugoročno bio najbolja opcija za tvrtku, posebice nakon završetka proizvodnje 126 oklopnjaka koliko ih je naručila Hrvatska vojska. Na sajmu u Tirani izloženo je oklopno vozilo sa vatrenom stanicom koju proizvodi norveška tvrtka Kongsberg.

“Nakon uspostavljene serijske proizvodnje za potrebe Hrvatske vojske i kompletno usvojene proizvodnje ovoga vozila, a u skladu s našom dugoročno uspostavljenom suradnjom s Patriom, ovo je prvi sajam izvan RH na kojem se DDSV samostalno predstavlja. Tirana nije slučajno odabrana kao prva jer je to sajam koji se održava u našoj regiji, u kojoj po nekoj prirodnoj poziciji i trebamo biti najsnažnije prisutni.

S obzirom na situaciju u Europi i svijetu, jasno je da su financijski razlozi dosta ograničavajući faktor u planovima za nabavu ovakvih proizvoda, ali uvjereni smo da u suradnji s našim partnerima možemo ponuditi i iznimno konkurentne financijske uvjete kojima bi planove koje vojske u regiji imaju, mogli učiniti i realno ostvarivima. Albanija je u tom segmentu svakako tržište u kojem želimo aktivno participirati”, kazao nam je Tomislav Mazal, član Uprave Đuro Đaković Holding.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:09