‘STUDIO SMIJEHA‘

Tvrtka poznate komičarke Marine Orsag je pred stečajem: Dug im se popeo na više od 36.000 kuna

Osim tvrtke, ‘Studio smijeha‘ je i naziv prvog zagrebačkog comedy cluba, koji je Orsag u travnju 2011. otvorila u Vlaškoj ulici

Marina Orsag

 Goran Mehkek/CROPIX

Trgovački sud u Zagrebu pozvao je vjerovnike "Studija smijeha", tvrtke komičarke Marine Orsag, da u zakonskom roku plate predujam za namirenje troškova stečajnog postupka te tvrtke s nešto više od 36.000 kuna utvrđenoga duga.

Ako vjerovnici dužnika ne postupe u skladu s rješenjem, sud će donijeti odluku o otvaranju i zaključenju stečajnog postupka, ističe se u sudskoj odluci.

Prijedlog za otvaranje stečaja "Studija smijeha" podnijela je Financijska agencija (Fina) navodeći da tvrtka stand-up komičarke sredinom veljače ima evidentirane neizvršene osnove za plaćanje u neprekinutom razdoblju od 154 dana u iznosu od 36.334 kuna te da ima jednog zaposlenog.

"Studio smijeha" osnovan je u srpnju 2012., a kao direktori su navedeni Marina Orsag i slovenski komičar Andrej Težak.

Osim tvrtke, "Studio smijeha" je i naziv prvog zagrebačkog comedy cluba, koji je Orsag s Težakom u travnju 2011. otvorila u zagrebačkoj Vlaškoj ulici, da bi kasnije bio preseljen u Hebrangovu ulicu.

Klub je prestao s radom u lipnju 2020. zbog, kako je Orsag navela, kulminirajućih troškova uzrokovanih potresom i epidemijom koronavirusa.

Marina Orsag, kako se u medijima navodi, najpoznatija je hrvatska komičarka i osnivačica devedeset posto stand up scene u Hrvatskoj. Bila je natjecateljica šeste sezone showa "Tvoje lice zvuči poznato", a trenutno nastupa u desetoj sezoni showa "Zvijezde pjevaju".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2022 14:03