NEPOZNAT NETKO

Twitter ugasio lažni profil Mladena Bajića

Ako ikad poželi tvitati, Bajić zbog pravila to neće moći raditi pod svojim imenom
Zagreb, 121012.Sabor.Nastavak sjednice Hrvatskog sabora na kojoj ce se izmedju ostalog raspravljat i o radu DORH-a za 2011. godinu.Na fotografiji: Mladen Bajic.Foto: Davor Pongracic / CROPIX
 Davor Pongračić / CROPIX

ZAGREB Kako doznaje Jutarnji, “nepoznat netko” otvorio je nedavno profil na Twitteru pod imenom Mladen Bajić i objavljivao statuse pretvarajući se da je zamjenik glavnog državnog odvjetnika Republike Hrvatske.

Što je točno tvitao neidentificirani uljez, nije poznato jer je Bajić navodno vrlo brzo upozorio Twitter pa je profil izbrisan. Procedura za brisanje računa na Twitteru, kojim se osoba pretvara da je netko drugi, inače je prilično jednostavna i obavlja se u samo nekoliko koraka na Twitterovoj stranici za podršku korisnicima.

Nakon istrage Twitter odlučuje ima li osnove za micanje profila. Stvari se malo kompliciraju kada osoba koja otvori profil potpada pod kategoriju parodista ili komentatora, pri čemu je malo teže dobiti pravo na brisanje računa. Usput, ako zamjenik glavnog državnog odvjetnika odluči postati tviteraš, neće to moći raditi pod svojim punim imenom jer Twitter zasad ne odobrava reaktivaciju izbrisanih računa.

Na Twitteru postoji još jedan profil pod imenom Mladen Bajić, a riječ je o osobi iz Novog Sada koja tvitove drži tajnima, odnosno moguće ih je vidjeti tek kada vas dotični prihvati za svog pratitelja. ( I. M.)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 15:51