BEZ NATJEČAJA

U 2009. Fond platio Fimi-Mediji 2,9 milijuna kuna za spotove

ZAGREB - Kad je Nevenka Jurak u prvom intervjuu za HTV rekla da je poslove dobijala isključivo na temelju javnih natječaja i preporuka poslali smo upit Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koji je s Fimi-medijom sklopio velike poslove bez natječaja.

Kako zbrinuti otpad

Upravo nam je Vinko Mladineo 7. siječnja dogovorio da je 4. ožujka 2009. Fond s Fimi-medijom ugovorio produkciju, koprodukciju i emitiranje spotova i isplatio joj 2,934.084 kune.

Ugovor je prestao vrijediti 31. prosinca 2009. To se upravo poklapa sa Barišićevim padom i nalogom Jadranke Kosor državnim institucijama i javnim poduzećima o prestanku suradnje s Fimi-medijom.

Fimi-medija je za Fond radila spotove o zbrinjavanju građevinskog otpada koji sadrži azbest, spotove o gospodarenju posebnih katergorija otpada i korištenju obnovljivih izvora energije. Iako se tada navodilo, u Fondu su opovrgnuli da je s tvrtkom Nevenke Jurak ugovorena izrada web stranice Fonda.

Sredstva Europske Unije

No, za web stranicu su bila namijenjena sredstva EU, a Mladineo nije odgovorio je li novac namijenjen i za spotove također bio EU.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:28