OGROMAN PROBLEM

U 24 sata napadnuta tri inspektora koji se bore protiv bespravne gradnje; Paus osudio napade

‘Bespravni graditelji koji ne poštuju zakon brane nešto na što nisu uopće imali pravo, jer se na njihove podvige predugo žmirilo‘

Dalibor Paus

 Dusko Marusic/Cropix/Cropix

Nakon objave Državnog inspektorata da su u posljednja 24 sata napadnuta tri državna inspektora koja su pokušavala zaustaviti bespravnu gradnju, predsjednik IDS-a Dalibor Paus, čija je stranka nedavno pokrenula stranicu bespravnagradnja.hr koja adresira upravo ovaj problem, najoštrije je osudio ove napade.

„Ovi napadi pokazuju koji je razmjer problema diljem Hrvatske, pogotovo duž obale, na što stalno upozoravamo. Država je ta koja snosi dio odgovornosti, jer je svojim dugogodišnjim ignoriranjem problema bespravne gradnje dovela do stanja u društvu u kojem bespravni graditelji napadaju državne inspektore koji rade svoj posao i provode zakon. Bespravni graditelji, koji ne poštuju zakon, pravila, prostor ni okoliš sada svakim sredstvom, pa tako i fizičkim obračunom, brane nešto na što nisu uopće imali pravo, jer je se na njihove podvige predugo žmirilo“, poručio je predsjednik IDS-a Dalibor Paus.

Podsjećamo, 17 istarskih gradova i općina je krajem siječnja predstavilo inicijativu i stranicu protiv bespravne gradnje, putem koje građani mogu prijaviti bespravne objekte u svojoj okolini. U međuvremenu su im se pridružile druge jedinice lokalne samouprave – Pula, Vodnjan, Grad Krk, Brtonigla, a prijave na stranicu svakodnevno stižu.

„Najoštrije osuđujem napade na državne inspektore, koji rade svoj posao i provode zakon i dajemo im našu punu podršku“, zaključio je Paus.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 17:05