PRERANI ODLAZAK

U 58. godini preminula Sanja Zegnal, bivša šefica dopisništva Jutarnjeg za pet hrvatskih županija

Njezin je glas bio poznat i u eteru Bjelovarskog radija. Radom i hrabrošću ostavila je neizbrisiv trag

Sanja Zegnal

 Željko Hajdinjak/Cropix

U Bjelovaru je u 58. godini života preminula novinarka Sanja Zegnal, bivša šefica dopisništva Jutarnjeg lista za čak pet županija hrvatskoga sjevera.

Iako je iz Jutarnjeg lista, u kojemu je provela desetak godina svoga radnog vijeka, otišla još 2010., urednicima i kolegama ostala je u sjećanju kao jedna od onih novinarki "starog kova", kojoj zbog dobre priče nije bilo teško u jednom danu prijeći i svih pet županija. Sjedište njezina rada bio je Varaždin.

Sanja Zegnal (rođ. Turčić) rođena je 21. veljače 1965. godine u Zagrebu, a djetinjstvo je uz majku Miru, oca Marijana i brata Sašu provela u Bjelovaru. Tu se i školovala, a diplomirala je politologiju na Fakultetu političkih nauka u Zagrebu.

Svoj je poziv pronašla u novinarstvu, njezin je glas bio poznat i u eteru Bjelovarskog radija. Predanim radom i hrabrošću u novinarstvu je ostavila neizbrisiv trag. Sanja je majka blizanki Ivane i Anamarije (28), čiji je otac Borislav Zegnal također prerano preminuo 2006. godine.

Njezine je kćeri opisuju kao kreativnu dušu koja je obožavala stari rock‘n‘roll i taj duh dijelila sa svima oko sebe.

- Bila je novinarka koja se nije bojala pokazati svoju snagu i čvrst karakter, ali i majka, supruga i sestra s beskonačnom količinom empatije i suosjećanja za svakoga koga je srela - opisuju svoju majku Ivana i Anamarija.

Posljednji ispraćaj Sanje Zegnal bit će u subotu 28. siječnja u 12 sati na groblju Borik u Bjelovaru. U Bjelovaru je rođena, otišla iz njega i na koncu se vratila. Obitelji, prijateljima, novinarskom svijetu, a i javnosti svojim će perom jako nedostajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:32