DOAJEN STRUKE

U 75. godini života preminuo Egidio Ćepulić, prvi predsjednik Hrvatske liječničke komore

Ćepulić je bio predsjednik Hrvatske liječničke komore od 1995. do 2003. godine



 
 Biljana Gaurina/Cropix

Prvi predsjednik Hrvatske liječničke komore (HLK) u samostalnoj Hrvatskoj Egidio Ćepulić preminuo je u utorak u Zagrebu u 75. godini života, a HLK je tim povodom izrazila sućut njegovoj obitelji i kolegama.

Ćepulić je bio predsjednik HLK-a od 1995. do 2003. godine. Početkom devedesetih bio je nositelj inicijative za obnovu rada HLK-a, dužnost predsjednika obnašao je u dva mandata, nakon čega je i dalje aktivno participirao u radu strukovnih liječničkih organizacija. Lani je ga je HLK odlikovao Poveljom za posebne zasluge.

Ćepulić je rođen 1946. godine u Zagrebu, gdje je 1970. završio Medicinski fakultet, a nakon završene specijalizacije iz radioterapije i onkologije radio je u KBC-u Zagreb i kasnije u vlastitoj privatnoj poliklinici. Usavršavao se na prestižnim klinikama u Francuskoj i Engleskoj, objavio je brojne stručne članke iz područja ginekološke, dječje i urološke onkologije te je bio autor više poglavlja u knjigama iz područja onkologije.

Bio je predsjednik Hrvatskog društva za radioterapiju i onkologiju te predsjednik zagrebačke podružnice Hrvatskog liječničkog zbora, a bio je vrlo aktivan i u humanitarnim udrugama.

"Odlaskom Ćepulića hrvatska medicina izgubila je istinskog doajena onkološke struke, ali i velikog čovjeka, vizionara, koji je dao nemjerljiv doprinos liječničkom strukovnom organiziranju u samostalnoj Hrvatskoj", rekao je predsjednik HLK-a Krešimir Luetić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:44