TEŽI KOMORBIDITETI

U baranjskom Domu za starije preminulo petero korisnika koji su uz druge bolesti imali i covid

Od 30. srpnja do 20. kolovoza od 20 korisnika doma pozitivan nalaz na koronavirus imalo njih osmero, a petero ih je preminulo
Ilustracija
 Duje Klarić/Cropix

U jednom Domu za starije i nemoćne osobe u Dardi unazad mjesec dana preminulo je petero korisnika koji su prethodno bili zaraženi i koronavirusom.

Informacija je to koju smo dobili od Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije, iz kojeg su izvijestili kako je u razdoblju od 30. srpnja do 20. kolovoza od 20 korisnika doma pozitivan nalaz na koronavirus imalo njih osmero, a petero ih je, dakle, preminulo.

Iz Zavoda napominju i da je riječ o osobama koje su uz Covid-19 imale i više težih komorbiditeta.

''Uz redovite mjere, od pojave koronavirusa u domu su u suradnji s Nastavnim zavodom za javno zdravstvo OBŽ poduzete i dodatne epidemiološke mjere. U domu je bilo 20 korisnika od kojih su 17 cijepljeni protiv koronavirusa, a ostali nisu zbog osobnih zdravstvenih ograničenja. Svi djelatnici su cijepljeni, a među njima nema zaraženih na koronavirus,'' izvijestili su iz NZJZ Osječko-baranjske županije.

Inače, od 30. srpnja do 26. kolovoza u Osječko-baranjskoj županiji bilo je ukupno 302 osobe pozitivne na koronavirus, među kojima ih je preminulo devetero, a sada je jasno da se većina preminulih odnosi na spomenuti dom. Inače, Osječka županija u posljednjih šest dana bilježi povećani broj zaraženih.

Naime, od 30. srpnja do 20. kolovoza ukupno je bilo 148 pozitivnih, a unazad šest dana taj broj je 154.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:24