BOSANSKO PODZEMLJE

U BiH pronađena tijela Marija Tolića i Vernera Ajdarija. Nestali su u ožujku

SARAJEVO - Tijela Marija Tolića i Vernera Ajdarija, koji se od 25. ožujka vode kao nestali, pronađena su danas u široj okolici Sarajeva, potvrdilo je tužiteljstvo Bosne i Hercegovine. Sumnja se da su dvojicu muškaraca ubili članovi kriminalne skupine na čijem je čelu Zijad Turković.

Prijavljen zbog iznude

U priopćenju tužiteljstva stoji da su policijski istražitelji, radeći po nalogu glavnog tužitelja BiH Milorada Baračina, u okolici Hadžića pretragom terena pronašli zakopane posmrtne ostatke dviju osoba, a prema prvim nalazima riječ je upravo o Toliću i Ajdariju.

Oni su se 25. ožujka trebali sastati s Turkovićem u Sarajevu, a pretpostavlja se da su isti dan i ubijeni, te njihova tijela skrivena i zakopana.

Mediji u BiH nagađaju da su Tolić i Ajdari bili u sukobu s Turkovićem i članovima njegova kriminalnog klana povezanog s ubojstvima, pljačkama i krijumčarenjem droge. Tolić je rođen u Zenici, godinama je sa suprugom živio u Puli, a prije desetak godina bio je prijavljen zbog iznude.

Zijad Turković i njegova banda uhićeni su u rujnu zbog ubojstva pet osoba, uključujući Tolića i Ajdarija.

Produljen pritvor

Također su osumnjičeni za veliku pljačku u prosincu 2007., kad je iz skladišta sarajevske zračne luke ukradeno 1,300.000 eura. Zijadu Turkoviću i članovima njegove kriminalne skupine produljen je pritvor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:59