HREBAK POTVRDIO

U bivšoj Bjelovarskoj industriji mesa došlo je do detonacije i požara: ‘Dvoje radnika je ozlijeđeno‘

Neslužbeno se spominje i eksplozija plinske boce, a požar je gasilo 15-ak vatrogasaca s osam vozila

Požar u Bjelovarskoj industriji mesa

 Deni Marčinković/mojportal.hr/

Požar koji je jutros buknuo u skladištu u bivšoj Bjelovarskoj industriji mesa u Malim Sredicama, a koji je u vlasništvu Fortenova grupe, lokaliziran je.

Kako je potvrdio bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak s terena, dvije su osobe lakše ozlijeđene, piše Moj portal.

Neslužbeno se spominje i eksplozija plinske boce, a požar je gasilo 15-ak vatrogasaca s osam vozila.

Inače, BIM već godinama nije u funkciji.

Zapalio se stiropor

- Prema informacijama koje sada dobivamo, imamo dvoje lakše ozlijeđenih radnika. Bjelovarčane i mene osobno jutros je uznemirila eksplozija, a nakon toga se počeo širiti neugodan miris plastike u zraku. Zvao sam vatrogasce koji su već bili tada na terenu i gasili požar koji je prije koju minutu stavljen pod nadzor. Uskoro će krenuti očevid, no prema onome što doznajemo, radi se o zapaljenju i detonaciji, radnici koji rade na razmontiravanju tamošnje opreme su u određenom stanju šoka. Eksplozija je zapalila elektroinstalacije i određeni dio toplinske izolacije - stiropora, kazao je Dario Hrebak i podsjetio kako su nakon 20 godina neaktivnosti tvrtke, nedavno primijetili kako se u BIM-u nešto događa, piše Moj portal.

- Vrlo šturo su nas obavijestili o svojim aktivnostima, kazao je Hrebak koji je vlasnike maloprije o svemu što se događa osobno obavijestio, budući da nisu doznali što se događa u Bjelovaru.

Valja spomenuti i kako je Fortenova angažirala tvrtku iz Varaždina za obavljanje radova demontaže na objektu koji se prostire na više hektara zemljišta u Bjelovaru.

Dodajmo, krajem kolovoza ove godine bjelovarski dogradonačelnik Igor Brajdić poslao je upit Fortenovi o radovima na bivšoj tvornici BIM koja se nalazi u vlasništvu Fortenove.

"Stanovnici tog dijela grada dojavljuju o buci koja dopire iz pravca tvornice, a navodno se radi o rušenju postojećih objekata. Inače ta tvornica jako dugo ne radi te svakako pozdravljamo inicijativu da se predmetno zemljište stavi u funkciju u bilo kojem obliku", stoji u dopisu Igora Brajdića.

Odgovor vlasnika

Ubrzo je stigao i odgovor o planovima u kompleksu bivše Bjelovarske Industrije Mesa u Malim Sredicama, piše Moj portal.

"2019. godine, u skladu s poslovnom strategijom, Fortenova grupa započela je prodaju nekretnina iz netemeljnog poslovanja. Radi se primarno o imovini kompanija koja više nije u funkciji, a u portfelju kompanija iz Grupe našla se uglavnom kao posljedica akvizicija u prošlosti. Sve nekretnine iz tog portfelja koje se stavljaju u prodaju oglašene su i na web stranici Fortenova grupe. Ponuda nekretnina za prodaju redovito se ažurira, a za svaku nekretninu dostupan je detaljan opis stanja i uvjeta prodaje, zajedno s početnom cijenom, kao i upute o načinu slanja ponude za konkretnu nekretninu.

Među ovom ponudom nekretnina nalazi se i proizvodni kompleks bivše Bjelovarske Industrije Mesa u Malim Sredicama koji je oglašen na prodaju. Kao što ste i sami upoznati, riječ je o kompleksu poslovno-proizvodne namjene koji je izgrađen na zemljištu od 117.929 m² i neto površine od 13.251 m², koji je funkcionalno organiziran kao klaonica i pogon prerade u mesnoj industriji. Sastoji se od četiri glavne građevine: upravne zgrade površine 2.161 m², klaonice i proizvodnog pogona s hladnjačom od 7.581 m², stočnog depoa s rampom od 1.500 m² i pakirnice svježeg mesa površine 2.009 m².

Do sada je u navedenom poslovnom objektu prodana oprema te je njeno razmontiranje u tijeku, dok je sama nekretnina i dalje u procesu prodaje", piše u odgovoru iz Fortenova grupe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 19:20