PONIŠTENI IZBORI

U Brdovcu za šefa HDZ-a izabran kandidat Tokić kojeg nema u evidenciji članova: ‘Ali ja jesam hadezeovac!‘

Mladi Ilija Tokić tvrdi da su to sve laži i insinuacije, te da je član HDZ-a već deset godina ali se pristupnica negdje zagubila
Ilija Tokić
 Facebook

Čini se da je i to moguće - HDZ je za jednog čelnika lokalne organizacije izabrao čovjeka koji uopće nije član te stranke.

Izbori su, dakako, poništeni te će biti održani novi. Odluku o poništenju izbora, koju je HDZ općine Brdovec objavio na svojim Facebook stranicama, potpisuje predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a Damir Sesvečan, a iako se tu ne otkriva mnogo detalja, jasno stoji kako "neki od izabranih kandidata nisu upisani u evidenciju članstva HDZ-a".

Kako 24 sata doznaje, riječ je o Iliji Tokiću koji je, iako nije član HDZ-a, postao predsjednikom lokalnog ogranka.

On tvrdi da jest član HDZ-a i to već deset godina, ali se "pristupnica negdje zagubila".

Mladi Ilija Tokić na unutarstranačkim izborima je izabran za predsjednika općinske organizacije u Brdovcu pored Zaprešića. Općina ima nešto više od 11.000 stanovnika, Tokić je bio jedini kandidat, a na izbore je izašlo 66 HDZ-ovaca. A onda je stigla i službena potvrda iz Središnjeg izbornog povjerenstva HDZ-a.

'Sve su to laži i insinuacije'

Ako se netko želi kandidirati ili glasati na izborima u HDZ-u, ima sasvim logičan preduvjet: mora biti član stranke. I to mora biti službeno zavedeno u evidenciji. I to na dan raspisivanja unutarstranačkih izbora.

Ali u toj evidenciji nema Tokića i još jednog izabranog u druga stranačka tijela Brdovca. I ne samo to, u toj općini su se kandidirali za lokalni gradski odbor i članovi koji su istovremeno bili u općinskom izbornom povjerenstvu. I to je dodatni razlog poništenja izbora, stoji u odluci koju potpisuje predsjednik Središnjeg izbornog povjerenstva Damir Sesvečan.

- Član sam HDZ-a već 10 godina i za to imam dokaze. Sve ostalo su laži i insinuacije - kazao je Tokić za 24 sata uz opasku da nema više što dodati. Nije htio reći hoće li se ponovno kandidirati na ponovljenim izborima, nego se ispričao gužvom na poslu. On je inače bio i tajnik brdovečke organizacije.

Sesvečan je potvrdio da su izbore poništili i zato jer Tokić nije u evidenciji članstva.

- To ne znači da nije član. On nam je dostavio i pristupnicu, ali nije unesen u evidenciju na lokalnoj razini. Mi smo morali poništiti izbore jer su pravila jasna. Svaki član koji bira ili želi biti biran, mora biti u stranačkoj evidenciji članstva. Zato smo i pozivali sve da provjere prije izbora jesu li u evidenciji, ali to očito neki nisu učinili - kaže Sesvečan za 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:46