NOVA REAKCIJA

U CRODUXU BIJESNI NAKON ŠTO SE POJAVILA SNIMKA CURENJA BENZINA: Suosjećamo s Brođanima, ali tvrdnja da benzin curi već 6 dana je netočna i zlonamjerna

 
 youtube screenshot /

Snimka curenja benzina kod Slavonskog Broda, koju je u utorak objavio lokalni portal SBplus, potaknula je glasine kako je upravo to razlog zagađenja vode. Brodskog gradonačelnika Mirka Dusparu nisu smirile ni riječi ministra zdravstva Milana Kujundžića kako u vodi nije pronađeno ništa osim povećane koncentracije ugljikovodika pa je u utorak spred mjesta curenja pričao kako se ovdje radi o velikom kriminalu i da je iscurilo na tisuće litara benzina.

On već danima optužuje Crodux i ekološki incident od prošloga tjedna prilikom testiranja cijevi produktovoda, protiv firme je podnio i kaznenu prijavu, no iz te kompanije energično demantiraju njegove optužbe, a novu reakciju tvrtka Crodux energetika poslala je u utorak u večernjim satima.

Ponavljaju da nema nikakve šanse da su oni krivi za zagađenje vode i da u cijeloj priči nema nikakvog prikrivanja.

- Svjesni velikog interesa javnosti, a u cilju sprječavanja manipuliranja neprovjerenim i netočnim podacima koje pojedine neodgovorne osobe daju, a neki mediji objavljuju, tvrtka Crodux Energetika d.o.o. stoji i dalje pri tvrdnji kako se izlijevanje 150 - 200 litara benzina ne može povezati sa zagađenjem pitke vode u Slavonskom Brodu, navode u najnovijem priopćenju.

- Sve propisane radnje za ovakve slučajeve su poduzete odmah i odgovorno tvrdimo da nije bilo nikakvoga prikrivanja!, napominju.

- Alarmantne vijesti i slike o "dokazima" kako benzin već 6 dana curi i zagađuje tlo i vodu - netočne su i zlonamjerne, kažu u Croduxu.

- Upravo je u tijeku druga faza procesa sanacije koja je temeljito pripremljena i provodi se prema svim pravilima struke. U tijeku je proces kontroliranog izvlačenja svih zaostalih količina derivata koji se usisavanjem odstranjuju iz cijevi! Ovaj proces nije mogao biti proveden ranije, jer sve što bi tada bilo učinjeno, dovelo bi do većih šteta, pojašnjavaju.

- Suosjećajući s građanima Slavonskog Broda i svih mjesta koji su se našli u ovoj teškoj situaciji, očekujemo od svih da se suzdrže od nagađanja, spekulacija i senzacionalističkih objava te nakon što rezultati istrage budu poznati, građanima prenesu istinu, zaključuje se u priopćenju Croduxa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 01:32