StoryEditor
LOKALNI STOŽERI

U Dalmaciji 30 novozaraženih, u Zagrebu 18, Slavoniji 14, Primorsko-goranskoj županiji dvoje...

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je ukupno 569
 Boris Kovacev/Cropix

Stožeri civilne zaštite objavili su podatke po županijama koje možete vidjeti u nastavku.

Osječko-baranjska županija

U zadnja 24 sata u laboratoriju Kliničkog bolničkog centra Osijek obrađeno je ukupno 129 uzoraka s područja Osječko-baranjske županije, a osam je bilo pozitivno na koronavirus. Četiri novooboljele osobe su iz Osijeka, dvije s područja Općine Draž, a jedna s područja Općine Podgorač. 

U KBC-u Osijek trenutno je hospitalizirano 26 pacijenata oboljelih od koronavirusa, od kojih se tri nalaze na respiratoru.

Epidemiolozi Zavoda za javno zdravstvo OBŽ jučer su mjeru samoizolacije odredili za četiri osobe koje su kontakti oboljelih, a trenutno je u samoizolaciji ukupno 178 osoba. 

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 6 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (2 osobe iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje, 1 osoba iz Cerne, 1 osoba iz Otoka i 1 osoba iz Svinjarevaca).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 507, od kojih su 324 osobe izliječene, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 22 osobe hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirano je 105 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6245.

U samoizolaciji na području županije je 296 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 15 zdravstvenih radnika (1 liječnik, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 16 radnika (3 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 1 nezdravstveni radnik).

Primorsko-goranska županija

U Primorsko-goranskoj županiji danas su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a trenutačno je aktivno 13 slučajeva.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 99 uzoraka briseva na COVID-19. Nema novozaraženih.

Izliječeno je 9 osoba. Trenutno je 28 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 111 osoba.

Virovitičko-podravska županija

Među trideset testiranih osoba u posljednjih 24 sata, jedna žena srednjih godina je bila pozitivna i novo zaražena je osoba od korona virusa s područja Virovitičko-podravske županije. 

Prema dobivenim podacima, ona je kontakt već jedne zaražene osobe, s asimptomatskim tragovima na virus SARS-CoV-2, naglasili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Broj testiranih, od početka epidemije je trenutno 2.381. 

Podsjetimo, od početka epidemije COVID-19, na području Virovitičko-podravske županije, 32 osobe su zaražene korona virusom. Od toga, sedmero je trenutno aktivno, dvadeset i četiri osobe su se oporavile, a jedan muškarac je preminuo.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Jučer je testirano 39 osoba i svi nalazi su negativni.

Na području županije COVIDOM-19 zaraženo je pet osoba budući da su se tri osobe oporavile i skinute su s evidencije oboljelih. U samoizolaciji je 27 osoba.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji je tijekom jučerašnjeg dana zabilježena jedna novooboljela osoba od zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite. 

Riječ je o osobi s područja Grada Popovače koja je bila pod zdravstvenim nadzorom tipa samoizolacije u kući.

"Zdravstveno-socijalno odgovorno ponašanje ključ je borbe protiv ove bolesti. Molimo sve žitelje županije neka se pridržavaju mjera i preporuka Nacionalnog stožera jer na taj način ostajemo odgovorni prema sebi i drugima", poručio je načelnik županijskog Stožera Roman Rosavec

Varaždinska županija

Nema novozaraženih osoba u Varaždinskoj županiji. Županijski Stožer navodi da se Varaždinskoj županiji, zbog prijavljenog mjesta prebivališta, pripisuje jedan novi slučaj oboljenja osobe koja živi i radi u Primorsko-goranskoj županiji te se tamo i liječi.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji nema novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirano je 28 osoba. 

Grad Zagreb

U Zagrebu je zabilježeno 18 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 174, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Pet je novooboljelih osoba za sada negativne epidemiološke anamneze, osam osoba su kontakti oboljelih osoba, jedna je novooboljela osoba došla iz Njemačke, a jedna je novooboljela osoba stigla iz SAD-a.

Kod tri je novooboljele osobe moguće izlaganje u noćnom klubu tijekom korištenja godišnjeg odmora.

Šibensko-kninska županija

U posljednja 24 sata na području Šibensko-kninske županije nema novooboljelih od zarazne bolesti Covid-19.

Brodsko-posavska županija

U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije evidentiran je jedan (1) novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije s današnjim danom iznosi sto osamdeset i jedan (181), dok je broj aktivnih slučajeva dvadeset i tri (23). 

Broj osoba pod mjerom samoizolacije na području Brodsko-posavske županije je sedamdeset i šest (76).

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze korona virusom na području Krapinsko - zagorske županije je 10. 

Splitsko-dalmatinska županija

U Splitsko-dalmatinskoj županiji danas je 30 novooboljelih osoba.

Sedam novooboljelih osoba je iz Splita, pet iz Makarske, po četiri iz Solina i Podbablja, troje iz Sinja, po dvije oboljele osobe iz Dugog Rata i Zmijavaca te po jedna iz Kaštela, Podstrane i Runovića.

Uz 30 novooboljelih pozitivan je i jedan strani državljanin, jedna osoba s područja Dubrovačko-neretvanske županije, jedna s područja Koprivničko-križevačke županije i jedna osoba s područja grada Zagreba.

Zagrebačka županija

U Zagrebačkoj županiji u posljednja su 24 sata zabilježena dva nova slučaja zaraze koronavirusom i to u Dugom Selu, a na području cijele županije ukupno je aktivnih 39 slučajeva, izvijestio je u nedjelju Županijski stožer Civilne zaštite.

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do nedjelje, 9. kolovoza do 11 sati evidentirane su 263 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. 

U odnosu na podatke od jučer radi se o dvije osobe više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 39 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je preminulo.

Međimurska županija

Svi jučer i danas uzeti uzorci ZZJZ Međimurske su negativni. Do sada je ukupno uzeto 2291 uzorak. 

Zadarska županija

Dva nova slučaja zaraze koronavirusom potvrđena su na području Zadarske županije. Radi se o mlađoj ženi i muškarci s područja općina Stankovci i Gračac.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako je svih 53 uzoraka testiranih na koronavirus u protekla 24 sata izuzetih iz opće populacije negativno. Koprivničko-križevačka županija četrnaesti je dan zaredom bez novih slučajeva bolesti COVID-19.

Na području županije nema aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji su još dvije osobe. Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije zaprimio je informaciju o slučaju aktivnog pozitiviteta na koronavirus osobe koja ima prijavljeno prebivalište na području Koprivničko-križevačke županije, a riječ je o osobi koja već duže vrijeme živi i radi na području Splitsko-dalmatinske županije gdje ima prijavljeno boravište te se tamo, nakon pozitivnog nalaza na koronavirus, i liječi.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u pos­ljednja 24 sata nije zabi­lježen niti jedan novi slučaj zaraze COVID­-19 infekcijom.

S današnjim danom je izliječena jedna osoba iz Dubrovnika.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 6827 uzoraka.

U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID­-19.

U samoizolaciji je 251 osoba, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 48 kršenja mjere samoizolacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. kolovoz 2020 15:05