ZAHLAĐENJE

U Dalmatinskoj zagori temperature niže za desetak stupnjeva, padao snijeg

Prema informacijama s terena, na prometnicama Imotske krajine je bilo više od pet centimetara snijega

Snijeg u Dugopolju

 Bozidar Vukicevic/Cropix

U Dalmatinskoj zagori temperature su u poslijepodnevnim satima ponedjeljka pale i desetak stupnjeva pa je kišu zamijenio snijeg, posebice u Imotskoj krajini i sinjskom području, doznaje se od Kate Botice dežurne sinoptičarke u Državnom hidrometeorološkom zavodu Split.

"Frontalni poremećaj u kojem su temperature naglo pale i do desetak stupnjeva premještao se sa sjeverozapada na istok te se tom prigodom kiša pretvarala u snijeg koji je u poslijepodnevnim satima padao u Dalmatinskoj zagori, a najintenzivnije u Imotskoj krajini i na području Sinja", rekla je Botica za Hinu.

Prema informacijama s terena, na prometnicama Imotske krajine je bilo više od pet centimetara snijega, ali su ga dežurne službe žurno uklonile pa nije bilo većih zastoja u prometu. Nekoliko centimetra snijega palo je i na prometnicama na sinjskom području, ali ni ondje to nije stvaralo veće zastoje u prometu. Na nadmorskim visinama iznad 500 metara debljina snježnog pokrivača mjestimično su dosezale i desetak centimetara.

Naglo zahlađenje sa snježnim padalinama u Dalmatinskoj zagori trajalo je oko sat vremena, a potom je snijeg prestao padati.

Zbog vremenskih neprilika i jakih udara vjetra danas su u prekidu sve katamaranske linije koje spajaju Split sa srednje-dalmatinskim otocima, izvijestila je Jele Ivulić koordinatorica Jadrolinije za splitsko plovno područje. Dodala je kako su u prekidu i dvije trajektne linke: Sumartin-Makarska i Sućuraj-Drvenik.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:37