SVJETSKI EKONOMSKI FORUM

U Davosu se sutra sastaju Plenković i Vučić? Ne bi im to bio prvi put, a nepoznat je tek jedan detalj...

Plenković i Vučić susretali su se i prošlih godina na istom mjestu

Andrej Plenković i Aleksandar Vučić

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix

Tijekom boravka u Davosu premijer Andrej Plenković sudjelovat će u nekoliko rasprava, a održat će i niz sastanaka s državnicima, gospodarstvenicima i čelnicima međunarodnih organizacija koji također sudjeluju na Godišnjem sastanku, piše N1.

Po dolasku u Davos premijer Plenković sudjelovat će na Neformalnom okupljanju svjetskih gospodarskih lidera (IGWEL) na temu: “Kako ponovo pokrenuti globalnu suradnju”, a kasnije istoga dana sudjelovat će i na okruglom stolu IGWEL-a na kojem će se raspravljati o novoj energetskoj realnosti.

Kako se neslužbeno doznaje, predsjednik Vlade RH u četvrtak će se susresti s predsjednikom Srbije, Aleksandrom Vučićem.

Izvori bliski Vladi RH kažu kako postoji mogućnost susreta premijera Hrvatske Andreja Plenkovića s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Plenković i Vučić susretali su se i prošlih godina u Davosu. Još nije poznato hoće li to biti bilateralni sastanak ili kratki susret.

U četvrtak će predsjednik Vlade sudjelovati i na sastanku “Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu”, a nešto kasnije u raspravi na temu “Pronalazak novog europskog rasta”, zajedno s predsjednicom Europske središnje banke Christine Lagarde, predsjednikom Vlade Nizozemske Markom Rutteom te izvršnim potpredsjednikom Europske komisije Valdisom Dombrovskisom, piše N1.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 22:29