NA TAPETI I HASANBEGOVIĆ

U dnevni red Sabora uvršen izbor ustavnih sudaca

 Damjan Tadić / CROPIX

Hrvatski sabor u petak je dnevni red proširio odlukom o izboru deset sudaca Ustavnog suda Republike Hrvatske, na temelju liste koju je predložio saborski Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav.

U dnevni red uvršteno je još 12 novih točaka, među kojima i Interpelacija 16 oporbenih zastupnika o radu Ministarstva kulture u vezi odgovornosti ministra Zlatka Hasanbegovića. Oporba ga proziva zbog narušavanja ugleda Ministarstva, Vlade te države u cjelini, kao i zbog ugrožavanja slobode izražavanja i onemogućavanja razvitka demokratskog medijskog prostora.

Skupina od 65 zastupnika predložila je da se raspravi Privatizacija trgovačkih društava u vlasništvu države, što je također 'ušlo' u dnevni red.

U dnevnom su redu i izmjene zakona koje predlaže Vlada, među kojima i izmjene Zakona o obveznom zdravstvenom osiguranju.

Zaključak o potpori cjelovitoj Kurikularnoj reformi obrazovanja, što ga je predložio Klub HNS-a, nije u petak uvrštena u dnevni red, ali će biti "što je moguće ranije", rekao je predsjednik Sabora Željko Reiner.

Prijedlog je, objasnio je, stigao tek jučer, pa "naprosto" nije stigao biti uvršten u dnevni red, a to će biti učinjeno po Poslovniku, što je moguće ranije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:25