Jagode uzgajaju u kokosu, leđa radnika ne pate u berbi, a proizvodnja ne staje gotovo pa cijele godine. Koji kilometar od Zagreba obišli smo suvremene plastenike u kojima se mnogima omiljeno voće uzgaja u gotovo pa futurističkom okruženju, viseći u dugim kanalima iznad tla. I stvarno, plodovi su sočni i slatki baš poput onih koji su nikli iz zemlje, a sorta je toliko da ih ne možemo pobrojati na prste obje ruke.
Svemirski su to plastenici tvrtke Jagodar HB u Donjoj Lomnici, koju je prije dvije godine od iskusnog agronoma Božidara Hrenkovića otkupio Gordan Kolovrat, čovjek koji je uvidio da je proizvodnja voća i povrća u nas na sve nižim granama. Iako je znao da je ova industrija poprilično nestabilna zbog mnogobrojnih problema i faktora na koje nitko ne može utjecati, odluči...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....