NIKOLINA BRAJKOVIĆ

U DP pozvana policija nakon što se pojavila bivša Škorina asistentica. Mario Radić nam je ispričao što se dogodilo

O tome tko je pozvao policiju postoje oprečne priče; iz ljudi iz DP-a i njezina odvjetnica tvrde kako su ju oni pozvali
Miroslav Škoro s nekadašnjim suradnicima iz Domovinskog pokreta te s asistenticom Nikolinom Brajković (u pozadini), arhivska fotografija
 Marko Todorov/Cropix

Zbog Nikoline Brajković, asistentice bivšeg predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore, u prostorijama te stranke u Zagrebu, jutros je intervenirala policija. Brajković je, kako je objavio portal Telegram, u DP došla u pratnji odvjetnice Marije Kos koja je kazala da se Brajković vratila s bolovanja te da je iz ladice u stolu svog ureda htjela uzeti financijsku dokumentaciju koju je stranka od nje tražila da preda.

Kos je izjavila da je ladica, kad su došle, bila otvorena, i da dokumentacije nije bilo, te da su s obzirom da je Brajković jedina imala ključeve te ladice, pozvale policiju. Rekla je i da isprva nisu mogle ući u prostorije jer je brava na vratima bila promijenjena nakon Škorina odlaska, te da ih je u zgradu pustila jedna djelatnica. No, v.d. predsjednik DP-a Mario Radić kaže kako policiju nije pozvala odvjetnica, nego djelatnici iz stranke.

- Nisam bio tamo dok se sve odigravalo, ali me nazvala djelatnica koja je Brajković i njezinu odvjetnicu pustila u prostorije stranke. Rekla je da se Brajković vratila s bolovanja, da je došla s odvjetnicom i pitala što da radi. Nakon toga sam razgovarao s odvjetnicom koja mi je rekla da je u DP došla po nalogu USKOK-a. Tražio sam potom od nje da predoči pismeni nalog, a ona je počela histerizirati i nakon toga su iz DP-a pozvali policiju - ispričao je Radić. Kaže kako je policija svima uzela izjave, jer je Brajković tvrdila da nedostaje njena dokumentacija.

- Policija je potom pregledala prostorije, zaključila da nije bilo provale i otišla. A ja sam tražio da se u zapisnik unese kako je odvjetnica rekla da je došla po nalogu USKOK-a, što je kazneno djelo lažnog predstavljanja - kaže Radić i dodaje kako je čudno što Brajković nakon bolovanja, prvi radni dan, u ured dolazi sjediti s odvjetnicom.

- Prilično je neobično i da je Brajković prije 21 dan otvorila bolovanje u 8.30 ujutro u Murteru, a onda se isti dan u 10 sati pojavila u uredu u Zagrebu. Ne znam kako to može napraviti - kazao je Radić.

Potvrdio je da su Brajković i odvjetnica jutros razgovarale s v.d. glavnim tajnikom stranke Danielom Spajićem te je kazao da su Brajković i Kos u uredu tražile neku dokumentaciju i na dan kad je ona otvorila bolovanje.

Brajković je, inače, bila osobna asistentica Miroslava Škore, a neslužbeno je vodila i njegov ured u Saboru. Mediji su u više navrata pisali kako su Škoro i Brajković u zadnjih nekoliko mjeseci prije njegove ostavke jedini imali pristup službenim računima, a i iz stranke su potvrdili da su se upravo njih dvoje jedini bavili stranačkim transakcijama.

Škoro je nakon odlaska iz stranke podnio kaznene prijave protiv bivšeg glavnog tajnika Darija Žepine, šefa Nadzornog odbora Krešimira Bubala, te članice NO-a Ljiljane Vuletić, a s obzirom na to da je Škoro bio odgovorna osoba, u DP-u ističu kako je vrlo neizvjesno kako će taj postupak završiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:29