VELIKE INVESTICIJE

U Grubišnom Polju u tijeku državni projekti vrijedni više od 570 milijuna kuna

Gradonačelnik Mađeruh kaže da će zahvaljujući investiciji u podzemno skladište plina taj grad biti ucrtan na energetsku kartu Europe

Ilustracija

 Darko Tomas/

Izgradnja podzemnog skladišta plina i obnova državne ceste prema Velikim Zdencima dva su kapitalna državna projekta, čija vrijednost premašuje pola milijarde kuna, a provode se na području Grubišnog Polja, naglasio je u petak gradonačelnik Zlatko Mađeruh na svečanoj sjednici povodom 31. obljetnice Grada.

Gradonačelnik Mađeruh kazao je da će zahvaljujući investiciji u podzemno skladište plina, vrijednoj pola milijarde kuna, najvećoj u povijesti Grubišnog Polja, taj grad biti ucrtan na energetsku kartu Europe te, što je još važnije, bit će otvoreno 14 novih radnih mjesta. Usto, od eksploatacije prirodnog plina koja bi po planu trebala uslijediti u drugom tromjesečju iduće godine, profitirat će i gradski proračun.

Zahvalio je Hrvatskim cestama na obnovi državne ceste od Grubišnog Polja do Velikih Zdenaca, vrijednoj 70 milijuna kuna, čiji se dovršetak očekuje iduće godine. Iskoristio je priliku da nabroji sve uspješno realizirane i projekte koji su u tijeku, ali i one na čiju se realizaciju čeka, poput dogradnje dječjeg vrtića, za što su u Grubišnom Polju nedavno dobili potvrdu o uspješno prihvaćenom projektu.

„Financijsko stanje gradskog proračuna stabilno je i omogućit će nam realizaciju sadašnjih i budućih projekata”, naglasio je gradonačelnik Mađeruh.

Uspjehe toga grada pohvalio je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, koji je svečanoj sjednici nazočio kao predstavnik predsjednika Hrvatskog sabora i predsjednika Vlade, a došao je zajedno s dožupanicom Marijom Jungić. Na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grubišnog Polja najzaslužnijim građanima dodijeljena su priznanja.

Dan Grada Grubišno Polje obilježava se na datum završetka vojno-redarstvene operacije Otkos 10, kojom je 1991. godine oslobođeno područje grada i susjednih općina okupiranih od strane srpskih pobunjenika. Kako je u svojem govoru napomenuo predsjednik Gradskog vijeća Ivo Martinović, bila je to prva uspješna vojna akcija hrvatske strane, koja je pokazala da je neprijatelj slab i da ga se može slomiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:21