NEPOTIZAM U OSIJEKU

U HDSSB se učlanio i brat Josipa Vrbošića: 'U Vodovodu su me zaposlili zbog mojih referenci!'

Od Josipa Vrbošića je zbog nepotizma zatražena ostavka na dužnost predsjednika Vijeća, a kao odgovor na to stiže i mlađi brat u HDSSB
 Vlado Kos / Cropix

OSIJEK - Nakon Josipa Vrbošića i njegov mlađi brat Branko također se uključio u HDSSB. Riječ je o bivšem novinaru, koji je zadnjih sedam godina bio zadužen za odnose s medijima u tvrtki Belišće, a onda nakon što je tamo dobio otkaz, postaje član uprave osječke gradske tvrtke Vodovod zadužen za marketing i odnose s javnošću bez javnog natječaja.

Zbog činjenice da se njegovo zapošljavanje u gradskoj tvrtki događalo paralelno s učlanjenjem brata mu Josipa, inače predsjednika Gradskog vijeća Osijeka, u HDSSB, uslijedile su javne optužbe za nepotizam.

Bivšem liberalu i veleposlaniku Josipu Vrbošiću pri tome se na površinu izvukla i činjenica da je prije godinu dana, kada je svojim glasom omogućio HDSSB-u da zadrži većinu u Vijeću za što je nagrađen predsjedničkom foteljom i trostruko većom vijećničkom naknadom, njegova snaha također dobila posao u Vodovodu, u pravnoj službi, a sin odvjetnik ugovor s Vodovodom o zastupanju u pravnim poslovima.

Od Vrbošića je zatražena ostavka na dužnost predsjednika Vijeća, a kao odgovor iz HDSSB-a na ove, prema riječima predsjednika stranke Vladimira Šišljagića „politikantske napade i lupetanja“, stiže i mlađi brat u HDSSB. Stranku nastalu iz udruge HDSSB, čiju je inicijativu u proljeće 2005. godine prvo potpisao, a onda je se nakon izbacivanja Branimira Glavaša iz HDZ-a, javno odrekao.

- U Vodovodu su me zaposlili zbog mojih referenci stečenih dugogodišnjim radom u Večernjem listu te Belišću, a ne zato što sam Josipov brat. Zar je saborskoj zastupnici Biljani Borzan primjerice, normalno da njezin suprug postane zamjenik ravnatelje KBC Osijek samo zato što je bio dobar student!? - izjavio je Vrbošić nakon što je potpisao pristupnicu HDSSB-u, dok je gradonačelnik Krešimir Bubalo rekao kako je u gradskom sustavu 327 zaposlenih manje „nego u vrijeme kada je Osijekom upravljao Al Đapone“, misleći pri tome na bivšeg gradonačelnika Antu Đapića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 01:54