MORALNI KAPITALIZAM

U HRVATSKOJ SE OSNIVA 'KLUB 1000' Okupljaju se sve tvrtke koje svojim radnicima daju plaće prosječno veće od 1000 eura, otkrili koji su im ciljevi

U Međimurskoj županiji trenutačno posluje osam tvrtki koje zadovoljavaju kriterije za ulazak u klub
Đuro Horvat
 Marko Todorov / HANZA MEDIA

Najuspješniji poduzetnici u Međimurskoj županiji, vlasnik ekoindustrije Tehnix Đuro Horvat i vlasnik informatičke tvrtke C Lab Mladen Novak, u srijedu 17. svibnja u 11 sati u prostorima Tehnixa u Donjem Kraljevcu osnivaju Klub 1000.

Riječ je o Klubu koji će okupljati sve tvrtke koje svojim radnicima daju plaće prosječno veće od 1000 eura. Horvat i Novak tako ostvaruju svoju ideju staru skoro godinu dana, a njihove tvrtke prve su koje zadovoljavaju jedini kriterij za članstvo u tom klubu.

Danas ih u Međimurskoj županiji ima ukupno osam - uz Tehnix i C Lab, to su Centrometal Macinec, Muraplast Kotoriba, Letina Inox Čakovec, Međimurje plin Čakovec, Komet Prelog i Media-Soft Čakovec - koje zadovoljavaju taj kriterij.

Klub 1000 promovirat će ideju o razvoju hrvatskoga gospodarstva zasnovanu na konceptu tzv. moralnog kapitalizma, a podržat će sve inicijative koje su potrebne zajednici u kojoj djeluju, poput aktualnog projekta Tehnixa, besplatnog vrtića u općini Donji Kraljevec. Horvatova tvrtka Tehnix vodeća je ekoindustrija u Hrvatskoj, koja se već 25 godina bavi razvojem i primjenom novih tehnologija u zaštiti okoliša i prirode. Razvila je nove tehnologije kojima postiže ciljeve kružne ekonomije u gospodarenju otpadom.

Mladen Novak je vlasnik dviju informatičkih tvrtki, C Lab iz Čakovca i C Junior iz Slakovca, koje zapošljavaju 35 ljudi, a bavi se i poljoprivredom te turizmom: na Čiovu ima 16 apartmana, a u rodnom Slakovcu kuću za odmor i studio-apartman.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. prosinac 2022 17:49