STIGLI NA LIJEČENJE

U Hrvatsku doputovalo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine, bit će smješteni u bolnicama u blizini Zagreba

S obzirom na iskustvo iz Domovinskog rata, Hrvatska je spremna podijeliti znanje, stručnost i iskustvo, kažu u Vladi

Hitna pomoć, ilustracija

 Duje Klaric/cropix/

Tijekom današnjeg dana u Hrvatsku je stiglo 19 ranjenih osoba iz Ukrajine, u čijoj je pratnji 9 osoba, članova njihovih obitelji, priopćili su iz Vlade. Tijekom dana ranjenici će biti zbrinuti u zdravstvenim ustanovama radi daljnjeg liječenja i rehabilitacije.

- Sve osobe ostvarit će status osoba pod privremenom zaštitom te sukladno zakonskim propisima i prava kao i druge raseljene osobe u Republici Hrvatskoj - navode.

Vlada je, podsjetili su, na sjednici održanoj 16. ožujka 2023. godine donijela Odluku o pružanju pomoći u liječenju i rehabilitaciji ranjenih osoba iz Ukrajine u Hrvatskoj. To uključuje prijem, trijažu, liječenje i rehabilitaciju ranjenih osoba iz Ukrajine.

- S obzirom na naše iskustvo Domovinskog rata, Hrvatska je spremna podijeliti svoje znanje, stručnost i iskustvo s ciljem medicinskog zbrinjavanja ranjenih osoba iz Ukrajine - kažu.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, ranjeni Ukrajinci neće biti smješteni u zagrebačkim bolnicama nego u bolnicama u blizini Zagreba. Svi pacijenti su u dobrom stanju, nisu životno ugroženi te će u Hrvatskoj nastaviti liječenje, odnosno rehabilitaciju, a ako dođe do pogoršanja stanja zahvati će se obavljati u nekoj od zagrebačkih kliničkih bolnica.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 01:30