TROVANJE MLADIĆA

U HZJZ na analizu stigli uzorci iz Rijeke, poznato kada se očekuju prvi rezultati

U riječkoj bolnici je hospitalizirana osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka

Ilustrativna fotografija

 Boris Kovacev/Cropix

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u utorak popodne je primio uzorke bezalkoholnog pića koje im je dostavila Sanitarna inspekcija nakon očevida u riječkom kafiću gdje je nedavno pozlilo jednoj osobi te će rezultati analize biti dostavljeni Državnom inspektoratu.

Kako se doznaje od voditeljice Odjela za zdravstvenu ispravnost hrane u HZJZ Dubravke Marije Kreković, preliminarni rezultati očekuju se unutar 24 sata, a Zavod će o njima izvijestiti Državni inspektorat.

Nakon što su se društvenim mrežama proširile poruke o trovanju bezalkoholnim pićima u riječkim kafićima, iz policije se u utorak doznalo da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića, a u riječkoj bolnici je hospitalizirana osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka.

Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata u utorak je izvijestila da je obavljen očevid odmah po zaprimanju obavijesti Policijske uprave primorsko-goranske da je jednoj osobi pozlilo tijekom ispijanja bezalkoholnog pića u riječkom kafiću te inspekcijski postupak traje.

Policija je prije tri dana primila dojavu da je jednoj osobi pozlilo tijekom konzumacije bezalkoholnog pića u ugostiteljskom objektu u središtu Rijeke te je prevezena u riječku bolnicu radi pružanja liječničke pomoći.

Obavljen je očevid, izuzeti su određeni predmeti te su obavljeni razgovori s više osoba, a policija je o prikupljenim saznanjima izvijestila Državno odvjetništvo i Državni inspektorat.

Osim tog te jednog događaja iz prethodnog razdoblja primorsko-goranskoj policiji nisu prijavljeni drugi slični događaji.

Iz riječke bolnice su izvijestili da je na bolnički odjel primljena jedna osoba pod sumnjom na kemijsku ozljedu jednjaka, stanje joj je stabilno.

Coca-cola Hrvatska potvrdila je u utorak da zna za slučaj trovanja njezinom mineralnom vodom u riječkom kafiću, zbog čega je jedna osoba završila s kemijskom ozljedom jednjaka, poručivši da se radi o izoliranom slučaju i da je otvorena za suradnju sa svim nadležnim tijelima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 13:22