DINO KOZLEVAC

‘U istarskom stožeru nitko nije član stranke, premijerova kritika ne stoji. S Nacionalnim stožerom dobro surađujemo

Načelnik Stožera objasnio je zašto su odlučili zatražiti od Nacionalnog stožera ranije otvaranje terasa ugostiteljskih objekata
Dino Kozlevac
 Goran Sebelic/Cropix

Načelnik istarskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac u Dnevniku N1 objasnio je zašto su odlučili zatražiti od Nacionalnog stožera ranije otvaranje terasa ugostiteljskih objekata od 1. ožujka.

“Već 12 mjeseci donosimo odluke. Bile su teške, omogućile su da Istra dugo vremena bude zelena oaza na karti Europe. Sve smo odluke donosili jasno, utemeljene na struci. Sve smo komunicirali javno i vjerodostojno pa smo to napravili i danas”, rekao je Dino Kozlevac.

Komentirajući izjavu predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da se radi o politikantstvu, dodao je:

“To apsolutno ne stoji jer brojke i stanje u Istri daju nam za pravo da smo na pravom putu, da su nam sve odluke ispravne koje nisu uvijek bile na istom hodogramu s Nacionalnim stožerom. Očekujem da bismo mogli ući u zeleno područje i to nam omogućava da procijenimo odluke.”

“Otvarali smo škole postepeno. Ne želimo akumulirati rizik naglim otvaranjem djelatnosti, nego to radimo postepeno, a u ponedjeljak će već sve biti otvoreno. Imamo odlučnu suradnju s cehom ugostitelja i utemeljeno na struci najavili smo da se predloži otvaranje terasa 1. ožujka. Dogovorili smo se da ćemo drugi tjedan donijeti odluku i zatražiti od Nacionalnog stožera da nam se ta odluka odobri. Očekujemo da se što prije provede u djelo, ako uđemo u zeleno”, dodao je.

Smatra da se traženjem ništa ne mijenja: “Nije loše pitati i tražiti. Imamo incidenciju 29 na 100.000 stanovnika i mislim da s punim pravom možemo zatražiti relaksaciju. Netko će drugi reći ne, ali mi smatramo da bi to moglo biti moguće.”

Istaknuo je da najbolje poznaju stanje u županiji.

“Tamo gdje će biti sigurna sredina, zeleno područje, tu će i turisti dolaziti. Tek u ožujku bismo razmotrili ostale mjere. Najbolje poznajemo stanje na području županije, dosad nikad nismo bili u koliziji. Uvjeren sam da će suradnja s Nacionalnim stožerom biti kao do sada”, dodao je.

Na pitanje o stranačkoj pripadnosti Kozlevac je rekao:

“U Stožeru, bar u užem krugu, nitko nije član nijedne stranke, pa ni ja. Radimo isključivo stručni posao, imamo sjajnu ekipu epidemiologa, sjajan ZJZ i mnoge odluke koje smo donosili, bile su besprijekorne. Nikad nam se nitko nije miješao u posao, imamo podršku vlasti. Rezultat je tu, ne vidim prijepora.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 10:50