LOKALNI STOŽERI

U Istri 10, Dalmaciji 12, Zagrebu i Vukovarsko-srijemskoj županiji 15 novozaraženih koronavirusom

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je ukupno 881
Ilustracija/Arhiva
 Srdjan Vrancic/Cropix

Nacionalni stožer civilne zaštite izvijestio je jučer o 77 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je ukupno 881.

Među njima je 134 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

Županijski stožeri objavljuju nove podatke o oboljelima po županijama koje možete pratiti u nastavku.

Istarska županija

Kako javljaju iz istarskog Stožera civilne zaštite, tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 161 uzoraka briseva na COVID-19, od kojih je 10 pozitivnih.

Sedam osoba su iz samoizolacije. Kod 2 osobe radi se o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom. Za 1 osobu u tijeku je epidemiološka obrada.

U mjerama samoizolacije nalazi se 316 osoba.

Grad Zagreb

U Gradu Zagrebu u protekla 24 sata obavljeno je 336 testiranja i zabilježeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar".

Posljedično tome, za 63 osobe određena je mjera samoizolacije, navodi se u priopćenju.

Jedna zaražena osoba doputovala je iz Francuske, 10 slučajeva su kontakti prethodno oboljelih osoba, a tri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze. Za jednu je osobu epidemiološka obrada još u tijeku.

Trenutno je u Gradu Zagrebu 195 aktivnih slučajeva i 429 aktivnih samoizolacija.

Bjelovarsko-bilogorska županija

Na području Bjelovarsko-bilogorske županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa.

U protekla 24 sata testirano je 36 osoba, od kojih je kod jedne osobe potvrđen COVID 19, 34 osobe je negativno, dok se za jednu osobu nalaz još očekuje.

Novooboljela osoba od koronavirusa nije kontakt ranije oboljelim osobama od COVIDA 19 u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Tako je sada u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji potvrđeno 12 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom.

Trenutno se u samoizolaciji na području županije nalazi 117 osoba.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 15 novih pozitivnih osoba na COVID-19 ( 5 iz Vinkovaca, 3 iz Vukovara, 2 iz Otoka, 1 iz Cerne, 1 iz Vođinaca, 1 iz Ivankova, 1 iz Starih Mikanovaca i 1 iz Tovarnika).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 352, od kojih su 123 osobe izliječene, a 2 osobe su preminule.

Trenutno je u županiji 11 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti.

U protekla 24 sata testirana je 161 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 4999.

U samoizolaciji na području županije nalazi se 636 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 18 zdravstvenih radnika (5 liječnika, 8 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 59 radnika (9 liječnika, 21 medicinska sestra/tehničar, 21 drugi zdravstveni radnik i 8 nezdravstvenih radnika).

Međimurska županija

U protekla 24 sata svi nalazi uzeti u ZZJZ Međimurske županije su negativni. Do sada je ukupno obavljeno 1956 testiranja.

Osječko-baranjska županija

Tijekom posljednja 24 sata Klinički bolnički centar Osijek testirao je 192 pristigla uzorka, od kojih je samo jedan bio pozitivan. Riječ je o osobi s područja Ispostave Osijek Zavoda za javno zdravstvo.

U KBC-u Osijek su hospitalizirane dvije osobe više nego jučer, pa se na bolničkom liječenju danas ukupno nalazi 35 osoba oboljelih od koronavirusa, a tri su i dalje na respiratoru.

Jedan novi kontakt je stavljen u samoizolaciju te se sveukupno u samoizolaciji na području naše županije nalaze 397 osoba.

Policija je samoinicijativno provjeravala osobe u samoizolaciji i od pet provjerenih osoba, jedna na području Đakova nije zatečena na adresi stanovanja čime je utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Nije bilo dojava građana o kršenju samoizolacije.

Primorsko-goranska županija

Primorsko-goranska županija jutros je bez novozaraženih koronavirusom.

Virovitičko-podravska županija

Virovitičko-podravska županija nema novooboljelih.

Šibensko-kninska županija

U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji dvije su osobe oboljele. Riječ je o ženskoj osobi iz Knina, srednje životne dobi koja je kontakt već od ranije poznate oboljele osobe od COVID-19 i mlađoj ženskoj osobi iz Tribunja za koju je epidemiološka obrada u tijeku.

S današnjim danom, od reaktivacije epidemije u lipnju, oboljele su 53 osobe. Tri osobe i dalje se liječe na Odjelu infektologije šibenske bolnice, dok ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji na kućnom liječenju.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije se nalazi 119 osoba od čega 104 osobe zbog kontakta s COVID – 19 pozitivnim osobama. Od jučer je uzorkovan jedan uzorak za testiranje na SARS-CoV-2 virus.

Krapinsko-zagorska županija

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema evidentiranih novozaraženih osoba. Trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom na području Krapinsko-zagorske županije je 16. U samoizolaciji se nalazi 38 osoba.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom. Obrađeno je 108 uzoraka i svi su negativni.

I dalje se u Varaždinskoj županiji vodi sedam aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. Jedna osoba je na liječenju u Općoj bolnici Varaždin, a šestero osoba izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Zagrebačka županija

Na području Zagrebačke županije jedna je novooboljela osoba od koronavirusa, izvijestio je u nedjelju županijski Zavod za javno zdravstvo.

Ukupno je na području Županije evidentirano 238 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, a aktivno je trenutno 46 slučajeva.

Do sada je ukupno izliječena 181 osoba, a 11 ih je preminulo.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije izvijedio je da su pristigli uzorci sa sumnjom na koronavirus izuzeti iz opće populacije u posljednja 24 sata. Testirano je, kažu, 45 uzoraka te je potvrđen jedan novi slučaj bolesti COVID-19 na području županije, riječ je o kontaktu ranije pozitivne osobe.

Na području županije trenutno je šest aktivnih slučajeva pozitiviteta bolesti COVID-19, od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja koronavirusom.

Splitsko-dalmatinska županija

Od ukupno 302 obrađena testa s područja Splitsko-dalmatinske županije 12 ih je pozitivno na koronavirus - šest osoba je iz Splita, četiri iz Sinja, te po jedna iz Trogira i Otoka, izvijestio je u nedjelju županijski Stožer civilne zaštite.

Uz 12 novooboljelih s područja Splitsko-dalmatinske županije još dvije osobe su pozitivne na COVID infekciju, i to jedna s područja Grada Zagreba i jedan njemački državljanin, koje su testirane u Splitsko-dalmatinskoj županiji, priopćeno je iz Stožera.

Od 12 novooboljelih osoba njih četvero su kontakti prethodno oboljelih osoba dok se ostalih osam epidemiološki obrađuje.

Na području Splitsko-dalmatinske županije 466 osoba nalazi se u samoizolaciji. U splitskom KBC-u devet je pozitivnih osoba na bolničkom liječenju, a dvije se osobe nalaze na respiratoru, izvijestili su iz Stožera.

Zadarska županija

Na području Zadarske županije dvoje je novooboljelih od koronavirusa. Riječ je dvije mlađe ženske osobe s područja grada Zadra. Jedna je obiteljski kontakt već zaražene osobe, dok se za drugu utvrđuju kontakti i kretanja.

Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 105 uzoraka. Na COVID 1 odjelu Opće bolnice Zadar ukupno je hospitalizirano pet pacijenata, a u samoizolaciji su 193 osobe.

U protekla 24 sata policijski službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali kršenje mjere samoizolacije.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze koronavirusom. Izliječeno je 6 osoba – 4 iz Župe dubrovačke, 1 iz Dubrovnika i 1 iz Metkovića.

Ukupno su hospitalizirane 2 osobe u OB Dubrovnik. Od početka pandemije na analizu je poslano 5737 uzoraka.

U samoizolaciji se nalazi 216 osoba, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 46 slučaja kršenja samoizolacije.

Sisačko-moslavačka županija

Na području Sisačko-moslavačke županije u posljednja 24 sata zabilježeno je 7 novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Dvije osobe su s područja grada Petrinje, jedna osoba s područja grada Popovače, jedna osoba s područja grada Siska, jedna s područja grada Novske, te dvije osobe s područja grada Kutine.

Od te dvije osobe s područja grada Kutine jedna osoba boravi na području grada Zagreba. Sve potrebne epidemiološke obrade su u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 16:12