LOKALNI STOŽERI

U Istri umro Talijan, o novozaraženima javljaju iz Dalmacije, Zagreba, Rijeke, Slavonije...

Broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj je ukupno 553
 Srdjan Vrancic/Cropix

Jučer su u Hrvatskoj zabilježena 62 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj ukupno 553.

Stožeri civilne zaštite objavili su podatke po županijama koje možete vidjeti u nastavku.

Istarska županija

Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 170 uzoraka briseva na COVID-19. Nema novozaraženih. Izliječeno je 7 osoba.

Trenutno je 37 aktivnih COVID-19 pozitivnih osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 116 osoba.

U Općoj bolnici Pula, od posljedica osnovne maligne bolesti preminula je jedna COVID-19 pozitivna osoba, državljanin Talijanske Republike, 1948. godište.

Osječko-baranjska županija

U protekla 24 sata na području Osječko-baranjske županije šest osoba je potvrđeno pozitivno na koronavirus, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Testirano je 148 uzoraka. Četiri novooboljele osobe su s područja Osijeka, a po jedna s područja Đakova i Našica.

Virovitičko-podravska županija

Deveti dan zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Primorsko-goranska županija

Šestero je novozaraženih u Primorsko-goranskoj županiji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Svi su novooboljeli kontakti ranije oboljelih osoba te su bili u samoizolaciji.

Sisačko-moslavačka županija

U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19.

Brodsko-posavska županija

Na području Brodsko-posavske županije zaraza koronavirusom u posljednja 24 sata potvrđena je kod pet osoba, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Grad Zagreb

U Zagrebu je tijekom jučerašnjeg dana zabilježeno 12 novih slučajeva zaraze koronavirusom, pa je broj aktivnih slučajeva 150, izvijestio je u subotu Nastavni zavod za javno zdravstvo "Dr. Andrija Štampar". U Zavodu je provedeno 327 testiranja na koronavirus te je zabilježeno 12 novih slučajeva. Posljedično tome, za 40 osoba određena je mjera samoizolacije.

Četiri su osobe za sada negativne epidemiološke anamneze, tri osobe su kontakt oboljelih osoba, za jednu je novooboljelu osobu epidemiološka obrada u tijeku, a kod četiri novooboljele osobe moguće je izlaganje u noćnom klubu na godišnjem odmoru u Vodicama, Novalji i Makarskoj. Od navedenih, jedna je osoba strani državljanin. Svi testirani korisnici i djelatnici domova za starije i nemoćne osobe na području Grada Zagreba negativni su na koronavirus.

U Gradu Zagrebu trenutno je 150 aktivnih slučajeva i 366 aktivnih samoizolacija, stoji u priopćenju.

Vukovarsko-srijemska županija

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 11 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (6 osoba iz Vinkovaca, 1 osoba iz Županje, 2 osobe iz Andrijaševaca, 1 osoba iz Novih Jankovaca i 1 osoba iz Vrbanje).

Ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije je 501, od kojih je 314 osoba izliječeno, a 5 osoba je preminulo.

Trenutno je u županiji 24 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 90 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 6140.

U samoizolaciji na području županije je 336 osoba.

Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji je pozitivno 15 zdravstvenih radnika (1 liječnik, 8 medicinskih sestara/tehničara, 5 drugih zdravstvenih radnika i 1 nezdravstveni radnik).

U samoizolaciji iz sustava zdravstva je 17 radnika (3 liječnika, 9 medicinskih sestara/tehničara, 3 druga zdravstvena radnika i 2 nezdravstvena radnika).

Šibensko-kninska županija

Na području Šibensko-kninske županije registrirane su dvije novooboljele osobe, a riječ je o jednoj mlađoj muškoj osobi s prebivalištem u Zagrebačkoj županiji koja se nakon pozitivnog testa vratila kući. Druga osoba je mlađi muškarac koji trenutno boravi na području Vodica. Epidemiološka obrada je u tijeku.

Bjelovarsko-bilogorska županija

U protekla 24 sata u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Varaždinska županija

U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze koronavirusom.

Oboljela je žena srednjih godina, a radi se o bliskom obiteljskom kontaktu prethodno zaražene osobe te se u vrijeme pojave simptoma nalazila u samoizolaciji. S obzirom na blagu kliničku sliku, liječi se kod kuće.

U istom razdoblju su se oporavile dvije nove osobe, jedna osoba otpuštena je iz bolnice, a jedna iz kućne samoizolacije.

Na današnji dan u Varaždinskoj županiji je 8 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom, od čega su dvije osobe smještene u Općoj bolnici Varaždin, a šestero ih je izolirano kod kuće i pod aktivnim su zdravstvenim nadzorom infektologa.

Od početka pojave koronavirusa u Varaždinskoj županiji registrirano je 68 slučajeva zaraze, a 12 osoba se statistički dodatno pripisuje zbog prijavljenog mjesta prebivališta.

Pod mjerom samoizolacije i aktivnim zdravstvenim nadzorom trenutno su 22 osobe, a sve su kontakti potvrđeno zaraženih osoba.

Požeško-slavonska županija

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno ima 5 aktivnih slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), sve osobe se nalaze u kućnoj izolaciji. U samoizolaciji se nalazi 30 osoba, a ukupno je testirano 3999 osoba. Na posljednjem testiranju bilo je 38 uzoraka, svi uzorci su negativni. Tijekom dana će se nastaviti s testiranjem kontakata zaraženih osoba kao i svih suspektnih osoba.

Ličko-senjska županija

Na području Ličko-senjske županije u posljednja 24 sata dvije su novooboljele osobe od COVID-19. Jedna oboljela osoba je područja grada Novalje i bliski je kontakt ranije oboljele osobe. Druga oboljela osoba je s područja općine Donji Lapac kojoj je po povratku iz Srbije potvrđen virus.

Na području grada Novalje potvrđen je jedan slučaj oboljele osobe iz druge županije koja je smještena i koristi izolaciju u privatnom objektu.

U tijeku je epidemiološka obrada kontakata.

U posljednja 24h provedeno je testiranje nad 15 osoba uzimanjem uzoraka.

Ukupno su oboljele 34 osobe od COVID-19 od čega su 4 aktivna slučaja, 29 osoba je izliječeno te jedna osoba preminula.

Pod aktivnim nadzorom/mjerom samoizolacije su 23 osobe. Policijski službenici PU ličko-senjske obavili su provjere poštivanja izrečenih mjera samoizolacije "COVID 19" kojom prilikom nije utvrđeno kršenje/nepoštivanje izrečenih mjera.

Koprivničko-križevačka županija

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako na području županije od danas nema aktivnih slučajeva bolesti COVID-19, a u samoizolaciji su još tri osobe. Od početka epidemije ukupno je zabilježeno 106 slučaja oboljenja.

Zagrebačka županija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području Zagrebačke županije do subote, 8.08.2020. do 11:00 sati evidentirana je 261 osoba kojoj je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom. U odnosu na podatke od jučer radi se o četiri osobe više. Na području Zagrebačke županije trenutno je aktivno 37 slučaja. Do sada je ukupno izliječeno 213 osoba, a 11 ih je preminulo.

Krapinsko-zagorska županija

U protekla 24 sata na području Krapinsko-zagorske županije evidentirana je jedna nova osoba zaražena koronavirusom (područje Općine Đurmanec) te je trenutni broj aktivnih slučajeva zaraze 10.

Splitsko-dalmatinska županija

Na području Splitsko-dalmatinske županije danas je 18 novooboljelih osoba i to iz Splita 7 osoba, iz Imotskog 1 , iz Makarske 4, iz Sinja 2, iz Baške Vode 1, iz Otoka 1, iz Prološca 1 i iz Runovića 1 osoba. Njih 6 su kontakti oboljelih dok se ostalih 12 epidemiološki obrađuju.

Međimurska županija

U Međimurju nema novooboljelih od koronavirusa, a svi jučer uzeti su negativni.

Zadarska županija

Dvije su osobe pozitivne na koronavirus na području Zadarske županije, a riječ je o mlađim muškarcima iz Zadra i Benkovca.

S jučerašnjim danom izliječene su još dvije osobe, a na covid-odjelu zadarske Opće bolnice hospitalizirano je troje pacijenata.

Aktivni nadzor provodi se nad 141 osobom, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 107 uzoraka.

U protekla 24 sata službenici Policijske uprave zadarske nisu evidentirali nijedno kršenje samoizolacije.

Dubrovačko-neretvanska županija

U Dubrovačko-neretva­nskoj županiji u pos­ljednja 24 sata zabi­lježen je jedan novi slučaj zaraze COVID­-19 infekcijom. Radi se o mlađoj muškoj osobi iz Župe dubrovačke.

S današnjim danom su i tri osobe izliječene: po jedna osoba iz Župe dubrovačke, Metkovića i Kule Norinske.

Od početka pandemije su analizirana ukup­no 6744 uzorka.

U OB Dubrovnik je hospitalizirana jedna osoba pozitivna na COVID­-19.

U samoizolaciji je 267 osoba, a u poslje­dnja 24 sata nije zabilježeno niti jedno kršenje mjere. Od početka pandemije zabilježeno je ukupno 48 kršenja mjere samoizolacije.

Karlovačka županija

U Karlovačkoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom. Obje novooboljele osobe su iz Karlovca, a epidemiološka obrada je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. lipanj 2022 18:12