StoryEditor
EPIDEMIJA

U izolacijskoj jedinici sisačke bolnice četiri osobe: tri s potvrđenim koronavirusom, za jednu se čekaju nalazi

 
 Mate Piškor / CROPIX

U izolacijskoj jedinici sisačke bolnice četiri su osobe: tri s potvrđenim koronavirusom, a za jednu osobu čekaju se nalazi, potvrdio je u ponedjeljak Stožer Civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.

Od ranije su u bolnici s utvrđenom zarazom bila dva pacijenta,  a u sčlučaju trećeg oboljelog i četvrtog u izolaciji koji je testiran,riječ je o pacijentima koji su bili u kontaktu s ranije oboljelim.

Od danas je u funkciji volonterska služba Društva Crvenog križa Sisačko-moslavačke županije za psihološku pomoć putem telefona osobama koje se nalaze u karanteni ili samoizolaciji zbog corona virusa. Broj na koji su dostupni od 0-24 h je: 091/ 9522452.

Sisački biskup Vlado Košić objavio je kako je, uz ranije uvedene mjere, a s obzirom trenutnu epidemiološku situaciju te preporuke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, razriješio sve vjernike na području Sisačke biskupije obveze da pohode nedjeljne svete mise sve do 1. travnja. Biskup je preporučio da to posebno koriste najosjetljivije skupine, stariji, bolesni i djeca te kako u pobožnostima i misnim slavljima mogu sudjelovati i putem televizijskog i radijskog prijenosa.

 "Pozivam sve vjernike na strpljenje i požrtvovnost ove korizme, te da se pridržavaju preporuka zdravstvenih djelatnika te da brinu o najranjivijima oko sebe", poručio je sisački biskup Košić.

Policijska uprava sisačko-moslavačka je tijekom vikenda zaprimila 10 dojava o kršenju mjera samoizolacije. Četirii prijave pokazale su se točnim, o čemu je izviješten državni inspektorat.

Sisačka poloicija poziva građane da se pridržavaju mjera samoizolacije i uputa koje su dobili radi zaštite vlastitog zdravlja i zdravlja cjelokupne zajednice.

Sumnje u kršenja mjera građani mogu prijaviti pozivom na broj 112 ili 192..

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. lipanj 2020 01:22