MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE

U javnom savjetovanju natječaj za skladišne kapacitete za žitarice i uljarice vrijedan 150 mil. kn

Kako navode iz Ministarstva, od ukupne vrijednosti, 90 mil. kn predviđeno je za male i srednje korisnike, a 60 mil. kn za velike korisnike
 Vlado Kos/Cropix

Ministarstvo poljoprivrede u utorak je uputilo u javno savjetovanje natječaj za ulaganja u skladišne kapacitete za žitarice i uljarice iz Programa ruralnog razvoja, vrijedan 150 milijuna kuna.

Kako navode iz Ministarstva, od ukupne vrijednosti, 90 milijuna kuna predviđeno je za male i srednje korisnike, a 60 milijuna kuna za velike korisnike.

Riječ je o natječaju u sklopu operacije 4.1.1 „Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava. Ulaganja u izgradnju i opremanje novih i postojećih skladišta za žitarice i uljarice te sušare doprinijet će osiguravanju stabilnosti tržišta žitarica i uljarica te smanjenju gubitaka proizvođača zbog nižih cijena, kao i podizanju konkurentnosti domaćih ratara i stočara, stoji u priopćenju.

Prihvatljivi korisnici su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika te proizvođačke organizacije priznate u sektoru žitarica ili stočarstva (govedine i teletine, mlijeka i mliječnih proizvoda, ovčetine i kozletine, svinjetine, mesa peradi).

Intenzitet javne potpore iznosi do 50 posto prihvatljivih troškova, uz mogućnost uvećanja za dodatnih 20 posto za mlade poljoprivrednike, za ulaganje u planinskom području, području sa značajnim prirodnim ograničenjima ili ostalim područjima s posebnim ograničenjima ili za zajednički projekt.

Savjetovanje je otvoreno do kraja veljače.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:41