ŽUPANIJSKI SUD U RIJECI

U KAMION NATRPAO 113 LJUDI Moldavcu, krijumčaru migranata, mjesec dana istražnog zatvora

 MUP

Moldavcu Dmitriju Calionu (26), koji je u četvrtak uhićen na području Senja u krijumčarenju 113 Pakistanaca i Indijaca, na Županijskom sudu u Rijeci određen je jednomjesečni istražni zatvor, iz kojega može izaći ranije, ako uplati jamčevinu od 60.000 kuna, doznaje se sa Suda.

Calion se sumnjiči za protuzakonito ulaženje, kretanje i boravak u Hrvatskoj te krivotvorenje novca.

Prema priopćenju riječkog Općinskog državnog odvjetništva, Moldavac je u četvrtak, 25. listopada, s ciljem da se novčano okoristi, na području Ličkog Lešća preuzeo i u tovarni sanduk teretnog vozila smjestio veći broj državljana Pakistana i Indije. Namjera mu je bila prevesti ih do mjesta Oprtalj u općini Motovun i omogućiti im, da izbjegavajući graničnu kontrolu, ilegalno uđu na područje Slovenije ili Italije. Na području Senja zaustavili su ga i uhitili policijski službenici.

Moldavac je u kamionu, kojim je prevozio strance, imao i više novčanica u apoenu od 100 američkih dolara za koje se sumnja da su krivotvorene, pa će biti procesuiran i za krivotvorenje novca.

Iz ličko-senjske Policijske uprave izvijestili su da se protiv 113 Pakistanaca i Indijaca, koji su u Hrvatsku ušli protuzakonito, postupilo po Zakonu o strancima, te su im izdana rješenja o udaljenju iz EU prostora. Deportirani su u BiH, odakle su u Hrvatsku ušli nezakonito.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 03:46