SVEČANOST

U KARLOVCU OBILJEŽEN DAN HRVATSKE KOPNENE VOJSKE Pripadnici promaknuti u činove, dodijeljena su im odličja, pohvale i nagrade

 MORH

Na obilježavanju Dana Hrvatske kopnene vojske (HKoV) u Zapovjedništvu u Karlovcu načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, admiral Robert Hranj, istaknuo je angažman njezinih pripadnika u jeku nedavne pandemije koronavirusa te u sanaciji štete prouzročene potresom u Zagrebu.

U Zapovjedništvu Hrvatske kopnene vojske u petak je održana svečanost na kojoj su pripadnici promaknuti u činove i dodijeljena su im odličja, pohvale i nagrade.

Na dodjeli su bili izaslanik državnog tajnika Ministarstva obrane Anto Zelić, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj, glavni inspektor obrane general pukovnik Drago Matanović i ostali visoki uzvanici.

- Vjerujem kako ćete, kao i do sad, doprinositi sigurnosti i stabilnosti domovine i biti čvrsta, neraskidiva karika sustava domovinske sigurnosti - rekao je Zelić prisjetivši se svih branitelja koji su dali život za Hrvatsku.

- Hrvatska kopnena vojska svakim danom pokazuje da je spremna za izvršenje svih zadaća koje se pred nju postave - poručio je admiral Hranj posebno ističući angažman pripadnika HV-a u jeku nedavne pandemije koronavirusa te u sanaciji štete prouzročene potresom u Zagrebu.

Zapovjednik HKoV-a general bojnik Boris Šerić rekao je da danas, "kao što su u Domovinskom ratu hrabri hrvatski branitelji pokazali sposobnost obraniti i zaštiti dostojanstvo, čast i ponos hrvatskog naroda, kao posebnu vrijednost Hrvatske kopnene vojske ističemo pripadnike koji su oslonac i jamac sigurnosti naše domovine". Svim pripadnicima čestitao je Dan Hrvatske kopnene vojske i pohvalio njihovu aktivnost i u međunarodnim misijama.

Svečani program počeo je u petak ujutro polaganjem vijenca kog glavnog križa ispred Zapovjedništva HKoV-a, nakon čega je u crkvi Presvetog Srca Isusova služena misa koju je predvodio vojni kapelan kapelanije Blaženog Alojzija Stepinca, velečasni Ivan Blaževac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:30