RJEŠAVANJE PROBLEMA

U Karlovcu osnovana nacionalna udruga vlasnika noćnih klubova, Vladi odmah uputili tri zahtjeva

Gordan Fancev, predsjednik udruge, rekao je da su na udruživanje bili ‘potaknuti situacijom uzrokovanom pandemijom‘
Noćni klub (Ilustracija)
 Dmitriy Shironosov/Alamy/Alamy/Profimedia

Vlasnici noćnih barova i klubova, disco klubova te beach barova udružili su se u utorak u Karlovcu u nacionalnu Udrugu ugostitelja BNND, da bi, kako su istaknuli “spasili radna mjesta zaposlenika i svoje poslovanje”, odnosno, "omogućili rad ili kompenzaciju za zabranu rada".

S osnivačke skupštine Vladi RH i Ministarstvu financija uputili su tri zahtjeva. Traže da im se za razdoblje od 14. kolovoza kad im je rad bio ograničen do ponoći i poslije kad su zatvoreni isplati nadoknada od 80 posto prošlogodišnjeg prometa. Za proljetno zatvaranje (lockdown) traže jednokratnu potporu 35.000 kuna po subjektu. Također traže da se noćni klubovi ubuduće tretiraju kao i drugi ugostiteljski objekti.

Gordan Fancev koji je večeras izabran za predsjednik Udruge ugostitelja BNND, rekao je da su na udruživanje bili “potaknuti zajedničkim problemima i bezizlaznom situacijom uzrokovanom pandemijom, te posebno zbog loše i gotovo nikakve brige za sektor djelatnosti noćnih klubova.

“Krenuli smo u borbu za svoja prava. Najprije smo od polovice kolovoza mogli raditi do ponoći, iako mi svoj promet ostvarujemo od ponoći do jutra, a sada uopće ne radimo”, rekao je Fancev i naglasio da je pravih noćnih klubova u Hrvatskoj oko stotinu, te da su oni već u ovoj Udruzi.

Uz ocjenu da su na rubu egzistencije Mario Brkljačić, jedan od vlasnika klubova, rekao da udruženi žele riješiti i razne druge probleme, da su nezasluženo stigmatizirani i da, iako čine veliku ugostiteljsku granu, nemaju zaštitu u sustavu od nelojalne konkurencije, onih ugostitelja koji nemaju propisane minimalne tehničke uvjete kao noćni klubovi, a koji ishode dozvolu i rade kao noćni klubovi, nezakonito.

Zbog epidemioloških razloga u maloj dvorani ŠSD “Mladost” u Karlovcu na osnivačkoj skupštini okupio se dio članova udruge vlasnika barova i klubova iz svih krajeva Hrvatske, njih tridesetak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:47