U IZRADI I KAMP

U KB DUBRAVI JOŠ UVIJEK NEMA PACIJENATA Ravnatelj bolnice: 'Imamo kapacitet za primanje oko 800 bolesnika'

Zoran Milanović, Damir Krstičević
 Ronald Goršić / CROPIX

U ovom trenutku još nema pacijenata u Kliničkoj bolnici Dubrava, koja je postala nacionalni centar za zbrinjavanje pacijenata s težim oblicima infekcije koronavirusom što će zahtijevati intenzivno liječenje, izvijestio je u subotu ravatelj te bolnice Srećko Marušić.

Dodao je da KB Dubrava zajedno s ekspedicijskim kampom koji je u izradi, ima kapacitet za primanje oko 800 bolesnika.

“U ovom trenutku, kapacitet bolnice za primanje teže oboljelih pacijenata je 570, a imamo još i šatore koje vojska montira, to je dodatnih 220. Kada bi se cijela bolnica stavila u tu svrhu, to bi bilo oko 800 bolesnika. Međutim, konačni cilj je održati prijem nekih 270 intenzivnih bolesnika”, kazao je Marušić novinarima.

Izvijestio je i da je u toj bolnici do sada potvrđena zaraza kod četiri liječnika i jedne medicinske sestre, dodavši da nije bilo potvrđenih infekcija kod bolesnika. Oko 50 liječnika i medicinskih sestara je u samoizolaciji zbog kontakata sa zaraženima, izvijestio je.

Pojasnio je i da nije plan da KB Dubrava sama zbrinjava teške bolesnike, već će se, zatreba li, odlukom Ministarstva zdravstva liječnici i medicinske sestre iz drugih klinika premijestiti u KB Dubrava na ispomoć.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. ožujak 2024 23:01