UŽIVO IZ SPLITA

U KERUMOVOM TABORU NAGLO PORASLO RASPOLOŽENJE 'Našli smo oko 300 spornih listića, do kraja dana bit će ih oko tisuću!'

Gradsko izborno povjerenstvo Grada Splita uvažilo je u ponedjeljak prijedlog Željka Keruma za ponovnim prebrojavanjem 9,46 posto listića koji su, po njegovim riječima, ukradeni od glasača koji su njemu ukazali povjerenje, piše Slobodna Dalmacija.

Ponovna kontrola nevažećih listića započela je u 8 sati ujutro u utorak, piše Slobodna Dalmacija.

Promatrač stranke Pametno otkriva nam što se događa na kontroli nevažećih listića, oduševljen je kreativnošću sugrađana: Znate ona šaranja splitskog stanja uma...

Oko 11 sati stanje je bilo sljedeće: na obrađenih 40 glasačkih mjesta (od ukupno 165) utvrđeno je tristotinjak spornih listića.

Davor Grčić Gaga očekuje ih trostruko više do kraja provjere.

- Pretpostavljam da će na kraju biti oko tisuću sumnjivih, zapisali smo serijske brojeve listića, a Kerum će odlučiti hoće li to ići na grafičku analizu - kazao je Gaga medijima i dodao kako su građani na nevažećim listićima izrazili želju za trećom opcijom.

- Spužva Bob ima zavidan broj glasova. Čak više nego Ivo Baldasar, a i Opara da se prijavio sam bez zaleđa HDZ-a. Listići koji ne pripadaju glasačima Spužva Boba, više-manje sadrže ružne komentare na račun Keruma i Opare - kazao je Gaga, i pojasnio koji su listići HGS-ovcima sumnjivi.

- Oni gdje su oba kandidata zaokružena su nam sporni. Nepoznati počinitelji poslužili su se načinom da naprave nevažeće listiće tako da zaokruže i Oparu tamo gdje je zaokružen Kerum - zaključuje.

Prljević: Opara će biti taj koji će imati koji glas više

Tomislav Prljević, promatrač HDZ-a, osvrnuo se na Grgićevu izjavu da su njihovi članovi Povjerenstva na biralištima vršili pritisak nad HGS-ovcima.

- Na nijednom biračkom mjestu nije postojala zamjerka, sumnja ni primjedba na sam tijek izbora i svi su potpisali zapisnike - prokomentirao je, nakon čega je iznio najnovije stanje pretresenih glasačkih kutija.

- Ustanovili smo da na svakom od biračkih mjesta jedan ili dva listića pokazuju volju birača prema nekom od kandidata. Negdje je Andro oštećen, a negdje Kerum, no ako ćemo promatrati sadašnju dinamiku, Opara će biti taj koji će imati koji glas više - zaključio je Prljević.

Na novinarsko pitanje da prokomentira Grgićevu izjavu kako je 300 listića u korist Keruma, odgovara kako to nije istina.

- To je njegovo mišljenje. On nije član biračkog odbora niti je promatrač. A Kerum, ako će sam platit grafološko vještačenje, tko mu brani - poručuje Prljević.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 15:39