NEPOZNATI VANDALI

U Kninu skinuta i poderana hrvatska zastava!

 Željko Huljev / CROPIX

ZAGREB - Danas je član UHBL-PTSP "Tvrđava Knin" uočio da na uzvisini poviše slapa Krčić na jarbolu nema hrvatskog stijega. Kada su članovi udruge branitelja, Braniteljskog portala i policije došli na lice mjesta imali su što vidjeti. Stijeg je nasilno spušten u podnožje jarbola na kojem se vijorio i doslovno je raščupan i potrgan.

Jarbol na kojem se vijorio rastgani hrvatski stijeg podignut je pored spomen križa za sve poginule hrvatske branitelje od Prevlake do Vukovara.

Kninski branitelji potom su se oglasili priopćenjem kako je ovo još jedan u nizu sličnih trganja hrvatskog stijega u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu na kojem se netko iživljava.

FOTO, VIDEO PROSVJED U BEOGRADU Srpski radikali zapalili hrvatsku zastavu: 'Ovako će i Hrvatska!'

- Nećemo više biti nimalo tolerantni prema takvima jer je preočito da trganjem hrvatskoga stijega vandali ne priznaju Republiku Hrvatsku, a koje su sigurno stanovnici i uživaju svi jednakopravne statuse, kazao nam je Mladen Milošević,predsjednik UHBL-PTSP Knin te dodao:

- S velikim ogorčenjem osuđujemo ovaj vandalski čin trganja hrvatskoga stijega u situaciji kada smo svjedoci da se u Srbiji samo prije nekoliko dana ritualno i sramotno spaljivao hrvatski stijeg od strane onih koji se nikada ne mogu pomiriti sa porazom u obrambenom domovinskom ratu koji su doživjeli od pobjedničke hrvatske vojske. Tko to ovdje radi i u čije ime policija će zasigurno otkriti i potom apeliramo na sve hrvatske institucije da tada osude ovakav čin koji u svakom slučaju ne doprinosi ničemu dobrom, a poglavito kvalitetnom suživotu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2024 02:58