IZBOR

U konkurenciji 36 gradova osječko Adventiranje proglašeno najljepšim u Hrvatskoj

Osijek je dobio najviše glasova i u neizvjesnoj završnici pretekao Varaždin koji mu je bio najveći konkurent
 Marko Mrkonjić/Cropix

Osječko Adventiranje izabrano je za najljepše i najbolje u Hrvatskoj prema glasovima pratitelja Facebook stranice portala gradonačelnik.hr. U konkurenciji 36 gradova, od 110.000 lajkova Osijek je dobio 27.225 i u neizvjesnoj završnici pretekao Varaždin koji mu je bio najveći konkurent.

- Prije svega, želim zahvaliti i čestitati svim Osječankama i Osječanima, svim našim posjetiteljima i medijima koji su adventirali s nama. Osječko Adventiranje dobilo je i potvrdu da je najljepše i najbolje u Hrvatskoj, čime je Osijek još jednom pokazao pobjednički mentalitet. Podsjećam da smo nedavno osvojili i nagradu Eco City. U samom adventiranju, a osobito kod glasanja, pokazali smo što znači zajedništvo i jedinstvo. Pokazali smo da Osijek navija za Osijek - rekao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić, dodavši da su ipak "najveća pobjeda osječkog Adventiranja ljudi, odnosno njihovo zajedništvo".

- Zato smo odlučili povećati fond nagrada u natječaju naše turističke zajednice. Udvostručit ćemo broj nagradnih ulaznica za vožnju panoramskim kotačem, koje sa 200 dižemo na 400 - dodao je Radić, istaknuvši i da ova nagrada može pridonijeti još boljoj turističkoj prepoznatljivosti Osijeka. Dodao je i da je Osijek u prosincu ostvario sedam posto više turističkih noćenja nego rekordne i pretpandemijske 2019.

Inače, fotografije osječkog adventa podijeljene su više od 3000 puta, a podrška je iskazana i u više od 6000 komentara, što je, prema podacima portala gradonacelnik.hr, rezultiralo dosegom od gotovo 278.000 ljudi. Iako je Adventiranje u punom opsegu završeno, Osječani i njihovi gosti imaju priliku još do kraja siječnja provozati se u najvećoj atrakciji ovosezonskog adventa, na 35-metarskom panoramskom kotaču, najvećem u Hrvatskoj, koji će u Osijeku ostati do kraja ovog mjeseca.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:19