PONOVNO U KLUPAMA

'U KRUPNOM KADRU': JUTARNJI PREDSTAVLJA NOVI VIDEOSERIJAL O PRIČAMA KOJE SU OBILJEŽILE TJEDAN U prvoj epizodi bavimo se povratkom učenika u škole

 
Helenca Pirnat Dragičević
 Marko Todorov / CROPIX

Jutarnji list pokreće novi videoserijal u kojem će naša novinarka Ivanka Toma jednom tjedno donositi pregled priča koje su obilježile tjedan.

U prvoj epizodi serijala nazvanog 'U krupnom kadru', saznajte sve o problemima koji bi mogli nastati uslijed odluke da se učenici nižih razreda od ponedjeljka vraćaju u školske klupe.

- Nije u redu da se na školu i djecu prebacio teret oživljavanja gospodarstva u ovoj krizi. Postoji mogućnost da se poslodavci više prilagode roditeljima, da se zaposlenicima omogući elastičnija organizacije rada, da se prilagode roditeljima mlađe djece i samohranim roditeljima, ocjena je pravobraniteljice za djecu Helence Pirnat Dragičević o načinu na koji se od ponedjeljka otvaraju škole za učenike razredne nastave.

Odluka o povratku djece u škole prepuštena je roditeljima, no vrlo je malo onih koji će svoju djecu u ponedjeljak odvesti u školu. Ispada da će to učiniti samo oni koji nemaju izbora, roditelji koji moraju na posao, a nemaju nikoga tko bi im mogao čuvati djecu.

Ivana Štajduhar, mama dječaka iz 1. i 3. razreda, za 'U krupnom kadru' kaže da su 12 sati dnevno na poslu jer tako zahtijeva njihov poslodavac.

- Ja u tih 12 sati teško ubacim djecu i praćenje njihove nastave, pomagati im sa zadaćama. Meni je iznimno stresno, iznimno naporno i ja za to nemam vremena. A zato će moje dijete možda dobiti slabiju ocjenu. No, ja biram između dvije stvari - egzistencije i činjenice da će moje dijete možda imati malo slabije ocjene, kaže ova majka.

'U krupnom kadru' pogledajte ovdje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. srpanj 2024 13:23